Marko wil verbetering zien bij Pérez: 'Hij moet nu gaan leveren' Formule 1
Formule 1

Marko wil verbetering zien bij Pérez: 'Hij moet nu gaan leveren'

Marko wil verbetering zien bij Pérez: 'Hij moet nu gaan leveren'

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko heeft na de Grand Prix van Qatar aangegeven dat Sergio Pérez moet gaan leveren, en wees hierbij naar het luxeprobleem dat Red Bull momenteel heeft met Liam Lawson, die zonder vast stoeltje zit voor 2024. Pérez pakte in Qatar in de beide races slechts één punt.

Marko had weinig omkijken naar Max Verstappen tijdens de race, en dus kon hij ook de tijden van Pérez goed in de gaten houden. 'Tussendoor reed hij wel weer een aantal snelle ronden, maar het helpt niet als je tijdstraffen oploopt', zegt de 80-jarige Oostenrijker balend tegen ORF. Pérez was maar liefst driemaal het haasje na verschillende overtredingen.

Marko voelt de druk van McLaren

Sinds de Grand Prix van Monaco heeft Pérez het al regelmatig lastig, maar toen was er nog geen duidelijk tweede team achter Red Bull. 'Dat was geen probleem toen we niet steeds dezelfde achtervolgers in de race hadden. Nu wordt het echter kritiek, aangezien McLaren twee sterke coureurs heeft', beseft Marko. McLaren scoorde in Qatar op zaterdag én op zondag meer punten dan Red Bull, ondanks de zege van Verstappen, en dus weet Marko dat Pérez beter zal moeten gaan scoren.

In het coureurskampioenschap liet Pérez ook een kans liggen om uit te lopen op Lewis Hamilton, die in de Grand Prix al in de eerste bocht uitviel, maar dankzij zijn score uit de sprintrace toch meer punten pakte in Qatar. Het verschil is nu nog dertig punten. 'Ik hoop dat we de tweede plek in het kampioenschap kunnen behouden. Het leek een tijdje best comfortabel, maar de voorsprong verdwijnt nu als sneeuw voor de zon.'

Lawson klopt op de deur

'Checo (Pérez, red.) moet nu gaan leveren', concludeert Marko dus ook. 'In principe willen we hem aan zijn contract houden, dat doorloopt tot en met 2024. Het hangt nu van hem af.' Mocht Pérez niet naar wens presteren, dan heeft Red Bull nog een troef achter de hand. 'We hebben anders drie relatief goede coureurs bij AlphaTauri, en Liam (Lawson, red.) is de reservecoureur van onze vier auto's. We gaan zien hoe dit zich verder ontwikkelt, maar we gaan ervan uit dat Checo zijn oude vorm weer zal terugvinden.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws