Zeven wereldtitels is een eitje voor Verstappen: 'Gaat met speels gemak over de tien heen' Formule 1
Formule 1

Zeven wereldtitels is een eitje voor Verstappen: 'Gaat met speels gemak over de tien heen'

Zeven wereldtitels is een eitje voor Verstappen: 'Gaat met speels gemak over de tien heen'

De kersverse drievoudig wereldkampioen Max Verstappen wordt door velen al gezien als een van de grootheden in de autosport. De jonge coureur laat een enorme indruk achter op fans en experts door zijn dominantie in het seizoen van 2023. Eddie Jordan, de oprichter en voormalige eigenaar van Jordan Grand Prix, deelt zijn lof voor Verstappen en benadrukt zijn buitengewone talent. Hij zet de Nederlander tegenover grootheden zoals Michael Schumacher, Ayrton Senna en Lewis Hamilton.

‘Deze gast zit op een heel ander niveau. Deze vent is zo speciaal en is elke dag zo toegewijd. Het wordt haast saai’, vertelt Jordan over de Nederlander tegenover Talksport. ‘Op dit moment is hij waarschijnlijk bezig met hoe hij nog sneller door de bochten kan in de volgende race. Daardoor kan hij domineren en dat is wat hij nu doet’, voegt hij hieraan toe.

Het is duidelijk dat Jordan onder de indruk is van Verstappens vastberadenheid en toewijding aan zijn vak. Maar hij erkent ook dat dit soort dominantie in de Formule 1 soms effect kan hebben op de sport en het een beetje alledaags kan worden. ‘Ik vind het ook wel een beetje saai om eerlijk te zijn, maar ik ben een oude man’, geeft hij lachend toe.

Jordan vergelijkt Verstappen met andere Formule 1-legendes uit het verleden, zoals Senna en Schumacher. Hij merkt op dat Senna altijd een sterke teamgenoot wilde hebben om zelf scherp te blijven, terwijl Schumacher liever de onbetwiste nummer één was in zijn team. Verstappen, daarentegen, lijkt geen behoefte te hebben aan zulke voorwaarden in zijn contract. ‘Max heeft dat allemaal niet en dat komt omdat niemand het tegen hem kan opnemen. Pérez won dit jaar al Grands Prix, maar heeft bij lange na niet het niveau van Max. Hij zit op de tweede rij. Dat is het probleem. Zo goed is deze jongen’, benadrukt Jordan.

Verstappen of Hamilton?

Zoals velen voorheen deden vergelijkt de voormalige teambaas Verstappen met Hamilton. Het grootste verschil vindt hij de weg die de twee coureurs naar de Formule 1 toe hebben bewandeld. De voormalige teambaas vertelt dat hij Verstappen en zijn familie heeft zien groeien in de wereld van de Formule 1. Doordat Verstappens moeder een begaafd coureur was en zijn vader, Jos Verstappen, zelf in de Formule 1 heeft gereden, verliep de weg voor Verstappen minder moeizaam dan die van Hamilton. ‘Daarom kies ik net even meer voor Lewis. Hier speelt diversiteit, het zelfvertrouwen en de wil om te winnen ook een rol’, vertel Jordan. ‘Maar het scheelt allemaal niets met Max. De gaten zijn heel klein’, voegt hij hieraan toe

Tot slot voorspelt Jordan de toekomst van Verstappen met grote zekerheid: ‘Als ik naar de Max van nu kijk, dan is die wel net wat beter dan Lewis. Veel mensen hadden nooit verwacht dat dit ooit nog zou gebeuren, maar let op: Schumacher en Hamilton hebben allebei zeven wereldtitels. Verstappen gaat met speels gemak over de tien heen. Dat is geen vraag meer.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws