Horner durft Verstappen niet te vergelijken met andere grootheden uit de sport Formule 1
Formule 1

Horner durft Verstappen niet te vergelijken met andere grootheden uit de sport

Horner durft Verstappen niet te vergelijken met andere grootheden uit de sport

Christian Horner durft niet te zeggen hoe Max Verstappen zich precies verhoudt tot andere grootheden in de koningsklasse van de autosport. Wat de teambaas van Red Bull Racing wel met overtuiging durft te zeggen, is dat de 26-jarige Nederlander ongelooflijke dingen op het circuit laat zien en dat er zeer waarschijnlijk nog meer in het vat zit voor de drievoudig wereldkampioen.

Het succes van Verstappen in 2023 is ongekend. Niet alleen zijn resultaten zijn indrukwekkend, maar ook voor de manier waarop hij deze behaalt, ontvangt de Red Bull-coureur veel lof. Verstappen wordt inmiddels door vele kenners tot de allergrootsten van de sport gerekend, maar is hij ook de beste van allemaal? Is Verstappen beter dan bijvoorbeeld Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton?

Horner durft het niet te zeggen en waagt zich niet aan deze, in zijn ogen, manke vergelijking. 'Het is natuurlijk bijzonder lastig om coureurs uit verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken', begint de Red Bull-teambaas in gesprek met Bloomberg. 'Ik denk dat we echter wel kunnen zeggen dat hetgeen Max heeft bereikt in een korte tijd, met drie wereldkampioenschappen en 52 overwinningen, een ongelooflijk record is. En ik denk dat hij nu wel in één adem genoemd mag worden met de beste coureurs, die de sport heeft voortgebracht.'

Hoever kan Verstappen komen?

Verstappen is pas 26 jaar en heeft nog een contract bij Red Bull tot het einde van 2028. Gezien de huidige dominantie van het Oostenrijkse team kan de Nederlander nog wel flink wat successen boeken. Horner denkt dat de successen hier voor Verstappen zeker nog niet hoeven te stoppen, maar hij plaatst er wel een kanttekening bij. 'Hij is nog steeds erg jong en hij groeit nog steeds als coureur. Het zal ervan afhangen wat wij hem kunnen geven, maar ik denk dat hij nog veel meer successen kan behalen. Hij is gemotiveerd, hij is hongerig en hij houdt van het racen. Hij is niet geïnteresseerd in iets anders dan racen', weet Horner.

Dominantie Red Bull saai?

Red Bull won als team maar liefst negentien van de twintig races in 2023. Net als Ferrari in het tijdperk van Schumacher, krijgt de Oostenrijkse renstal regelmatig het verwijt dat hun dominantie de sport saai maakt. Horner vindt dat prima en ziet het zelfs als compliment. 'Dat laat zien dat we ons werk goed hebben gedaan en dat we winnen', zegt de Brit. 'Maar we weten ook dat deze sport nooit stilstaat en ook met stabiele reglementen zie je al dat andere teams zich verbeteren en ik denk dat het volgend jaar een stuk spannender zal worden, dus ik verwacht een veel lastiger 2024', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws