Oud-wielrenster stoort zich aan Verstappen-interview in Time Magazine: 'Krijg er buikpijn van' Opinie
Opinie

Oud-wielrenster stoort zich aan Verstappen-interview in Time Magazine: 'Krijg er buikpijn van'

Oud-wielrenster stoort zich aan Verstappen-interview in Time Magazine: 'Krijg er buikpijn van'

Oud-wielrenster Marijn de Vries heeft met weinig plezier het interview met Max Verstappen in Time Magazine gelezen. Verstappen vertelde daarin over zijn jeugd en over hoe zijn vader hem voorbereidde op zijn Formule 1-carrière. De Vries stelt in haar column voor NRC dat ze 'buikpijn' kreeg van wat ze heeft gelezen en vooral vader Jos Verstappen moet het ontgelden.

Verstappen breekt in 2023 het ene na het andere record in de Formule 1 en ook in de Verenigde Staten zijn de successen van de 26-jarige Red Bull-coureur niet onopgemerkt gebleven. De drievoudig wereldkampioen staat zelfs solo op de cover van het prestigieuze Time Magazine en daarmee is hij de eerste Nederlander sinds 1960 die deze eer heeft gekregen. In het bijbehorende interview is Verstappen openhartig over zijn opvoeding en vertelt hij over zijn vader.

Dat vader Jos zijn zoon meenam door heel Europa om hem te laten racen, is bij vrijwel iedereen wel bekend. Ook De Vries kende het verhaal. Ze wist echter niet hoever Jos ging in de opvoeding van Max en het zint haar allerminst wat ze daarover leest. 'Ik lees en herlees de passages, en weet niet waar ik meer buikpijn van krijg: van wat er gezegd wordt, of van wat er niet gezegd wordt. Van de gedachte aan Max die niet mocht rondrennen en spelen, of van Max achtergelaten bij de benzinepomp. Van een vader die een week lang weigert met je te praten, terwijl je nog maar een tiener bent', somt ze enkele voorbeelden op.

De Vries heeft belangrijke vraag

Dankzij de 'harde' opvoeding van Jos is zijn zoon wel de persoon geworden die hij nu is. Hij is inmiddels drievoudig wereldkampioen in de koningsklasse in de autosport, hij rijgt de zeges aaneen en hij breekt records. De opvoeding is volgens De Vries duidelijk wel geslaagd. 'Max is precies geworden wat Jos wilde. Hij is de allerbeste, steenrijk, wereldberoemd', schrijft De Vries, die zich wel lijkt te storen aan één specifieke uitspraak van Max. 'Mijn vader had een plan. En ik moest me aan dat plan houden', citeert ze de drievoudig wereldkampioen. 'Ik lees het nog eens, en zou dolgraag willen weten: heeft iemand ooit gevraagd wat Max zelf eigenlijk wil?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws