Horner geschrokken na race in Brazilië: 'Hamilton is nu wel heel erg snel' Formule 1
Formule 1

Horner geschrokken na race in Brazilië: 'Hamilton is nu wel heel erg snel'

Horner geschrokken na race in Brazilië: 'Hamilton is nu wel heel erg snel'

Christian Horner is geschrokken van de snelheid die Mercedes heeft weten te vinden in haar auto. De W12 van Lewis Hamilton ging op Interlagos flink te keer en daar kon het team van Max Verstappen weinig tegenover zetten, daar waar men verwachtte in Brazilië sneller te zijn dan Mercedes.

Horner is na de race in Brazilië een stuk minder zelfverzekerd dan na de race in Mexico, zeker met het oog op Verstappens titelkansen. 'We zien zeker de gevaren van Hamiltons nieuwe motor', stelt de Red Bull-teambaas. 'De W12 is nu wel heel erg snel. Tijdens de race maakten we met onze auto eigenlijk geen kans.'

De teambaas van Red Bull Racing houdt zijn hart dus vast voor de laatste drie races van het seizoen, zo stelt hij in gesprek met Sky Sports F1. 'Maar het hangt ook weer volledig af van het circuit. Het zijn drie banen met verschillende aspecten. In Mexico waren we oppermachtig, terwijl we hier achter de feiten aanlopen, dus de karakteristieken van het circuit zijn echt leidend.'

Verstappen hoeft nog maar één keer te winnen

Toch blijft Horner optimistisch: 'We hebben een voorsprong in het kampioenschap en als Max één keer wint, mag Hamilton eventueel nog twee keer winnen. Het zal dus echt heel erg spannend gaan worden', aldus de Brit.

Momenteel bedraagt het puntenverschil tussen Verstappen en Hamilton 14 punten, hierdoor 'mag' Verstappen nog minimaal één keer verliezen van Hamilton, mits hijzelf ook op het podium eindigt. In de komende race in Qatar (aanstaand weekend, red.) zal de volgende ontmoeting op de baan plaats vinden tussen de twee titanen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws