Verstappen genoot van duel met Hamilton ondanks 'pijnlijk verschil' op rechte stukken Formule 1
Formule 1

Verstappen genoot van duel met Hamilton ondanks 'pijnlijk verschil' op rechte stukken

Verstappen genoot van duel met Hamilton ondanks 'pijnlijk verschil' op rechte stukken

Na een intens duel met Lewis Hamilton moest Max Verstappen zijn eerste plek uit handen geven en zag zo zijn titelrivaal zeven punten inlopen in de WK-stand. De eerste inhaalpoging kon nog gepareerd worden door de Nederlander, maar bij de tweede keer was er geen houden meer aan. Toch genoot Verstappen van de spannende race, zo geeft hij aan bij de persconferentie na afloop.

'Het was enorm spannend. Ik verloor wat tractie en in bocht 3 wist ik al dat hij (Hamilton, red.) me in zou halen. Als je er zo dicht op zit, is er geen houden aan', aldus Verstappen. 'Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om hem achter me te houden.' De eerste poging van Hamilton werd nog net gepareerd door de Limburger. Dankzij een stevige verdedigingsactie raakten beide coureurs buiten de baan, maar bestraft werd Verstappen hiervoor niet.

Ondanks dat hij de leiding verloor, genoot Verstappen wel van het duel met zijn titelrivaal. 'Ik vind het leuk om te winnen, maar van een goed gevecht kan ik misschien nog wel meer genieten. Voor de mensen thuis zal het leuk zijn geweest om naar te kijken', zo knipoogt de Red Bull-coureur. Mercedes bleek in Brazilië gewoon een maatje te groot. 'Het zou leuk zijn geweest om ze bij te kunnen houden, maar ik maak me nog geen zorgen voor de andere races.'

Verstappen: 'Pijnlijk op de rechte stukken'

Mercedes maakte in Brazilië vooral het verschil op de rechte stukken, waar ook Verstappen mee geconfronteerd werd. 'Het was bijna pijnlijk op de rechte stukken voor ons. In de middensector moest ik telkens proberen om een gaatje te slaan, maar dat was niet genoeg uiteindelijk.' Mede dankzij de hoge temperaturen in het Zuid-Amerikaanse land sleten de banden harder dan gehoopt bij Red Bull. 'De hete omstandigheden en de lastige baan maakten het gewoon net iets te lastig voor ons dit weekend, maar we zullen terugslaan volgende race.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws