Horner ontkracht geruchten: 'Nee, Marshall vertrekt niet samen met een motor' Formule 1
Formule 1

Horner ontkracht geruchten: 'Nee, Marshall vertrekt niet samen met een motor'

Horner ontkracht geruchten: 'Nee, Marshall vertrekt niet samen met een motor'

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Rob Marshall Red Bull Racing verruilt voor McLaren. De Brit gaat per 1 januari de rol van Technical Director Engineering & Design op zich nemen bij de formatie uit Woking. Eerder in het jaar werd ook bekend dat McLaren interesse heeft in de motoren van Red Bull Powertrains. Met het vertrek van Marshall naar McLaren is de link snel gelegd, maar volgens Christian Horner hebben beide situaties niks met elkaar te maken.

Het is al langere tijd bekend dat McLaren interesse heeft in de motoren van Red Bull Powertrains. CEO Zak Brown heeft zelfs al een bezoekje gebracht aan de fabriek in Milton Keynes, maar een akkoord tussen beide partijen is er tot dusver nog niet. Het vertrek van Red Bull-kopstuk Marshall naar McLaren zou volgens kenners wel eens kunnen betekenen dat er ook een motorendeal is gesloten tussen beide teams. Volgens Horner is dit echter niet het geval.

'Nee, Rob vertrekt niet samen met een motor als jullie dat bedoelen, wordt Horner geciteerd door Motorsport.com. 'Maar het is wel zo dat we al door verschillende teams zijn benaderd om vanaf 2026 motoren aan hen te leveren. Momenteel is ons plan om slechts twee teams van motoren te voorzien in 2026. Dat is vooral omdat we onze afdeling niet meteen te zwaar willen belasten in het eerste jaar. En ja, als we maar twee teams van motoren zullen voorzien, dan is het zeer waarschijnlijk dat dit de twee teams van Red Bull zelf zullen zijn', doelt Horner naast Red Bull op AlphaTauri.

Link tussen overstap Marshall en sluiten motorendeal geen rare gedachte

Horner liet eerder weten dat Marshall de laatste periode vooral werkzaam was voor Red Bull Powertrains. Het is dus helemaal niet zo raar om de overstap van de Brit te linken aan een mogelijke motorendeal. 'Hij was niet meer echt betrokken bij de dagelijkse gang van zaken van het Formule 1-team, maar zat vooral op andere projecten. De laatste tijd werkte hij met name voor Red Bull Powertrains, al zijn de projecten die hij daar deed nu ook zo goed als afgerond. In dat opzicht voelt zijn overstap op zich wel goed. Wij hebben in ieder geval een deal kunnen sluiten met McLaren die commercieel gezien goed genoeg is om te zeggen: oké, hij mag vanaf januari meteen bij jullie team aan de slag', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws