Horner over toekomstplannen: 'Dit is Red Bull, durven wat anderen onmogelijk noemen' Formule 1
Formule 1

Horner over toekomstplannen: 'Dit is Red Bull, durven wat anderen onmogelijk noemen'

Horner over toekomstplannen: 'Dit is Red Bull, durven wat anderen onmogelijk noemen'

Christian Horner praat met Motorsport Total over de toekomst van Red Bull Racing. De renstal neemt vanaf 2022 de Honda-krachtbron in eigen beheer, en zal in de toekomst middels Red Bull Powertrains een eigen krachtbron gaan fabriceren. Dit was volgens de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez nooit gelukt zonder de inzet van Helmut Marko en Dietrich Mateschitz.

Door het talent-scouten van Marko en de geldinjecties van Mateschitz strijdt Red Bull anno 2021 mee voor de wereldtitel. Horner is enorm blij met de tijd en moeite die de twee mannen in de renstal steken, en verwacht niet dat dit de komende jaren zal stoppen. 'Absoluut niet, ze zijn allebei nog in goede vorm om door te gaan. Misschien komt het door de berglucht', grapt de Britse teambaas, doelende op de Oostenrijkse roots van de heren.

Nu Honda na 2021 de Formule 1 verlaat, neemt Red Bull zelf het beheer van de krachtbronnen over. Volgens Horner een ongekend plan. 'Deze enorme investering om onze eigen motor te gaan produceren, sommigen zouden het dwaas noemen. Maar dit is Red Bull, durven wat anderen onmogelijk noemen en een onafhankelijke motorfabrikant worden. Dit was nooit gelukt zonder de drive van Dietrich en Helmut.'

Nieuwe 'Red Bull' krachtbron na motorbevriezing

Het zal nog een paar jaren op zich laten wachten voordat er een zelfgeproduceerde Red Bull-krachtbron achterin de bolides van AlphaTauri en de Oostenrijkse renstal liggen, eerst zal de Formule 1 namelijk nog een motorbevriezing ondergaan. Vanaf 2022 tot aan 2025. Red Bull neemt voor het onderhouden van de krachtbron een aantal medewerkers van Honda over, die hoogstwaarschijnlijk ook betrokken zullen zijn met het ontwikkelen van de nieuwe motor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws