Horner reageert op Mercedes-vraagtekens rondom 'buigende' achtervleugel RB16B Formule 1
Formule 1

Horner reageert op Mercedes-vraagtekens rondom 'buigende' achtervleugel RB16B

Horner reageert op Mercedes-vraagtekens rondom 'buigende' achtervleugel RB16B

Christian Horner is ingegaan op rumoer die ontstaan is rondom een onderdeel van de Red Bull Racing RB16B. Tijdens de Grand Prix van Spanje viel het op dat de bolide van Oostenrijkse makelij een achtervleugel heeft die wat heen en weer bewoog op het lange rechte stuk. Lewis Hamilton begon er na afloop van de wedstrijd over, maar Horner denkt dat het Toto Wolff is die het onderdeel graag onder het vergrootglas heeft liggen.

'De auto's worden uiteraard grondig gecheckt en er zijn allerlei tests die de onderdelen moeten doorstaan', zo reageert Horner in gesprek met RaceFans wanneer hem gevraagd wordt naar de legaliteit van de achtervleugel die licht wappert bij hoge snelheden, vermoedelijk om luchtweerstand te verminderen wanneer het DRS-systeem gesloten is. 'De FIA is volledig tevreden met de auto en de tests die zij met het onderdeel doen zijn vrij veeleisend', voegt hij daaraan toe.

Na afloop van de Grand Prix op Circuit de Barcelona-Catalunya was het Mercedes-coureur Hamilton die een opmerking maakte over de relatief beweegbare achtervleugel. Hoewel de woorden bij de Brit vandaan kwamen, is het volgens Horner Mercedes-teambaas Wolff die geïnteresseerd is in het onderdeel: 'Toto heeft er al eens naar geïnformeerd bij mij. Ik denk niet dat het van Lewis kwam, waarschijnlijk komt dat bij iemand anders vandaan.'

Mercedes het snelste team

Wanneer Horner gevraagd wordt hoe het er voor staat met de rangorde voor 2021 wordt duidelijk dat men zichzelf in Milton Keynes niet als de dominante partij ziet. Volgens de teambaas heeft Mercedes in het voorseizoen haar ware pace niet getoond en zitten ze vanaf Bahrein er eigenlijk continu bij. Met name in de wedstrijden zelf valt het Horner op dat Mercedes bijna onverslaanbaar is.

'Natuurlijk gaat het er vanaf nu dus over of er ontwikkeld gaat worden en hoe efficiënt dit gebeurt onder de druk van het ontwerpen van een 2021-bolide', concludeert Horner, die gelijktijdig aangeeft niet bereid te zijn om gas terug te nemen wat de ontwikkeling van de RB16B betreft. Max Verstappen heeft zijn team dus het hele jaar achter zich staan. De vraag is of er tegen die tijd voldoende progressie geboekt wordt om Lewis Hamilton van wereldtitel nummer acht te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws