Horner rekent zich niet rijk na recente successen van Red Bull: 'Op een dag zullen we verslagen worden' Formule 1
Formule 1

Horner rekent zich niet rijk na recente successen van Red Bull: 'Op een dag zullen we verslagen worden'

Horner rekent zich niet rijk na recente successen van Red Bull: 'Op een dag zullen we verslagen worden'

Christian Horner is zich ervan bewust dat er een keer een einde zal komen aan de succesvolle reeks van Max Verstappen en Red Bull Racing. De vraag is alleen wanneer. Tot de tijd geniet de teambaas van Red Bull met volle teugen van de successen die het Oostenrijkse team boekt en van het feit dat het team geschiedenis aan het schrijven is.

Het team van Red Bull is momenteel aan een zeer succesvolle periode bezig. Het Oostenrijkse team won met Verstappen (12) en Sergio Pérez (2) alle tot nu toe verreden GP's in 2023 en voor Verstappen was de zege in Monza zijn tiende op een rij en daarmee nam hij het record van meeste opeenvolgende overwinningen over van Sebastian Vettel. Horner weet dat de succesvolle reeks ooit ten einde gaat komen.

'Op een dag zullen we verslagen worden', zegt de teambaas van Red Bull tegen Speedcafe. 'Dat is onvermijdelijk en een zekerheid. Het is enkel de vraag wanneer dit zal gebeuren. Natuurlijk willen we dit moment zo lang mogelijk uitstellen. Met elk weekend dat voorbijgaat, wordt er verwacht dat deze geweldige reeks nog wel even voortgezet zal worden', beseft Horner.

Ongelofelijke reeks

De sterke fase van Red Bull beperkt zich niet alleen tot 2023, want ook in de voorbije jaargang was het team ,na een wat mindere start van het seizoen, oppermachtig. 'Dat we dit seizoen alle races en zelfs 24 van de laatste 25 wedstrijden hebben gewonnen, dat is ongelofelijk. En het is bijzonder dat we in staat zijn geweest om dit als team vol te houden', steekt Horner de loftrompet over zijn personeel. Met alles wat we nu doen, schrijven we geschiedenis en het komt niet vaak voor dat je de kans krijgt om dat te doen.'

'We hebben een aantal hoogtepunten gekend', doelt Horner op de wereldtitels van Vettel tussen 2010 en 2013. 'En daarna hadden we zeven moeilijke jaren waarin we nooit de focus verloren op wat ons doel en doelstelling was. Dus om weer in een situatie terecht te komen waarin we weer winnen is heel speciaal voor het hele team. Dat harde werk werpt zijn vruchten af.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws