Ferrari nam flink risico door coureurs met elkaar te laten racen: 'Gaat het mis, dan ligt het team onder vuur' Formule 1
Formule 1

Ferrari nam flink risico door coureurs met elkaar te laten racen: 'Gaat het mis, dan ligt het team onder vuur'

Ferrari nam flink risico door coureurs met elkaar te laten racen: 'Gaat het mis, dan ligt het team onder vuur'

De keuze van Ferrari om Carlos Sainz en Charles Leclerc vrij te laten racen tijdens de Grand Prix van Italië kan op goedkeuring van Timo Glock rekenen. De voormalig coureur van Toyota beseft dat Ferrari een enorm risico nam, want mocht het misgaan, dan ligt de Italiaanse grootmacht onder vuur. Voor de fans was het echter een prachtig gezicht om beide Ferrari's te zien knokken.

In de slotfase van de Grand Prix van Italië waren de Ferrari-coureurs in een hevig gevecht verwikkeld om de laatste plaats op het voor hun speciale podium van Monza. Sainz was eigenlijk het hele weekend de betere van het duo, maar mede door zijn wil om de Red Bull's van Max Verstappen en Sergio Pérez achter zich te houden, sleten de banden van de Spanjaard een stuk sneller dan die van zijn teamgenoot. Leclerc zag zijn kans schoon en probeerde de derde plaats van Sainz af te snoepen. Het tweetal kwam een aantal keren bijna met elkaar in aanraking, maar het liep goed af. Ferrari nam een risico, maar ontvangt daarvoor lof van Glock.

Pluim voor Vasseur

'Het duel tussen Leclerc en Sainz was spannend. Beide coureurs zeiden dat het heel gaaf was om tegen elkaar te kunnen racen en dat het leuk was om een goed gevecht te hebben. Maar als het misgaat, dan ligt Ferrari onder vuur', schrijft de 41-jarige Glock in zijn column voor de Duitse tak van Sky Sports.

'Dit keer ging alles goed en gaven ze elkaar het nodige respect en voldoende ruimte', gaat de voormalig Formule 1-coureur verder. 'Voor de fans is het natuurlijk ook leuk als twee Ferrari’s met elkaar de strijd aangaan en dat in Monza. Ik vond het leuk om commentaar te geven op het gevecht. Een pluim voor Frédéric Vasseur, die ze duidelijk de vrijheid gaf om met elkaar te vechten, maar dan wel op een zo eerlijk mogelijke manier', aldus Glock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws