Horner komt superlatieven tekort: 'Denk niet dat er ook maar iemand is die Verstappen kan verslaan in deze auto' Formule 1
Formule 1

Horner komt superlatieven tekort: 'Denk niet dat er ook maar iemand is die Verstappen kan verslaan in deze auto'

Horner komt superlatieven tekort: 'Denk niet dat er ook maar iemand is die Verstappen kan verslaan in deze auto'

Christian Horner zag zijn goudhaantje Max Verstappen afgelopen zondag op het circuit van Monza voor de tiende keer op rij winnen en daarmee brak de Nederlander het record dat het tot aan de Italiaanse Grand Prix nog moest delen met Sebastian Vettel. Volgens de teambaas van Red Bull Racing presteert Verstappen op een dusdanig hoog niveau dat niemand hem momenteel in de RB19 kan verslaan.

Zaterdag moest Verstappen de poleposition laten aan Carlos Sainz, die de Tifosi daarmee reden tot juichen gaf. Een dag later verdedigde de Ferrari-coureur zijn leidende positie met hand en tand, maar tegen Verstappen bleek ook op het hogesnelheidscircuit van Monza geen kruid gewassen. De WK-leider passeerde zijn voormalige teamgenoot in de vijftiende ronde en nam al snel flink wat afstand. Horner is andermaal lyrisch over het optreden van zijn stercoureur en de Brit denkt dat geen enkele coureur in staat is om de Nederlander in de RB19 te verslaan.

'Max breekt records en hij rijdt op een ongelofelijk hoog niveau. Ik denk niet dat er momenteel ook maar iemand is die Verstappen in deze auto kan verslaan. Daar ben ik zeker van', wordt Horner geciteerd door Crash.net. 'Je moet waardering tonen en applaudisseren voor wat Max op dit moment doet. Het is heel bijzonder om bereiken wat hij heeft bereikt. Wij mogen daar op geen enkele manier afbreuk aan doen. In de sport gebeuren dit soort dingen zeer zelden. Ik denk dat het een gouden moment voor hem is en een gouden moment voor het team', spreekt Horner lovende woorden over de regerend wereldkampioen.

Hele jaar al trots op prestaties van het team

Red Bull ligt na de dubbelzege in Italië nog altijd op koers om een uniek record neer te zetten. Het Oostenrijkse team is na veertien wedstrijden namelijk nog altijd ongeslagen en mocht de renstal ook de overige acht races winnen, dan wordt Red Bull het eerste team dat erin slaagt om alle races in één seizoen te winnen. Het maakt Horner trots en naast Verstappen verdient ook de rest van het team erkenning. 'Ik ben gewoon trots op de inspanningen van het hele team het hele jaar door. Wat we op dit moment doen om dit jaar elke race te winnen, is iets waar we zeker van genieten, want ik denk niet dat dit soort seizoenen vaak voorkomen en dat is hetzelfde als tien keer op rij winnen', stelt Horner. 'Met alles wat we op dit moment doen, schrijven we geschiedenis en het komt niet vaak voor dat je de kans krijgt om dat te doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws