Horner trots op historische prestatie van Red Bull: 'Wat wil je nog meer?' Formule 1
Formule 1

Horner trots op historische prestatie van Red Bull: 'Wat wil je nog meer?'

Horner trots op historische prestatie van Red Bull: 'Wat wil je nog meer?'

Red Bull Racing heeft voor het eerst in zijn geschiedenis zowel de eerste als de tweede plaats in het kampioenschap weten te bemachtigen, dankzij de prestaties van Max Verstappen en Sergio Pérez. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, blikt terug op de Grand Prix van Las Vegas, waar Pérez de tweede plaats in het kampioenschap veroverde.

Na de Grand Prix in het gokparadijs kan het geluk van de Red Bull-teambaas niet op. 'Het is iets wat we als team nog nooit hebben bereikt', benadrukt hij trots tegenover Formula1.com. Deze mijlpaal is iets waar Horner alleen van had kunnen dromen. 'Ik bedoel, wat wil je nog meer van je coureurs dan eerste en tweede worden in het kampioenschap?', vertelt hij.

Kwestie van vertrouwen

Pérez wist na een lastige tweede helft van het seizoen in Las Vegas eindelijk weer een podiumplek te behalen. De voorsprong van de Mexicaan op Lewis Hamilton was dusdanig groot dat de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap beslist was.

Horner is blij dat de Red Bull-coureur het vertrouwen in de RB19 en in zichzelf heeft hervonden. 'De vorm van Pérez en zijn tempo waren tijdens de race weer helemaal goed. De laatste twee, drie races heeft hij zijn vorm weer gevonden', legt de teambaas uit.

Tijdens de race in Brazilië miste Pérez net de kans op een podiumplek. De Mexicaan werd op het laatste moment ingehaald door Fernando Alonso, die ervandoor ging met de derde plaats. In Las Vegas herhaalde het verleden zich en werd Pérez in de laatste ronde ingehaald door Charles Leclerc, waardoor Red Bull een één-twee finish misliep.

Reddingspoging van Verstappen

De race van Verstappen verliep nogal chaotisch. De Nederlander kreeg een tijdstraf nadat hij Leclerc van de baan drukte bij de start en raakte later nog betrokken bij een incident met Russell. Ondanks alles wist de drievoudig wereldkampioen te herstellen en de overwinning mee naar huis te nemen.

Aan het einde van de race probeerde Verstappen Pérez te helpen om Leclerc achter hem te houden. 'Max viel aan het eind van de race terug om te proberen hem een beetje mee te slepen, maar dat was gewoon niet genoeg', legt Horner uit. 'Ik vond dat hij een geweldige Grand Prix reed, want hij moest vanaf achteraan komen nadat hij zijn voorvleugel moest wisselen in de eerste ronde', aldus Horner over de prestatie van Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws