Pérez looft samenwerking met Verstappen: 'Max en ik hebben een fantastische relatie' Formule 1
Formule 1

Pérez looft samenwerking met Verstappen: 'Max en ik hebben een fantastische relatie'

Pérez looft samenwerking met Verstappen: 'Max en ik hebben een fantastische relatie'

Sergio Pérez is lovend over zijn samenwerking met Max Verstappen bij Red Bull Racing. De Mexicaan ziet het helpen van zijn teamgenoot in de titelstrijd vorig seizoen dan ook als één van zijn hoogtepunten van zijn tijd bij de Oostenrijkse renstal tot nu toe. Ook is Pérez te spreken over het huidige seizoen.

Wanneer Pérez gevraagd wordt wat zijn hoogtepunten bij Red Bull zijn, reageert de 32-jarige tegenover Beyond The Flag als volgt: 'Races winnen en Max helpen om de titel te winnen vorig jaar, al won hij het wel zelf. En nu dit deel, om gewoon samen te werken met het team, onderdeel uitmaken van de ontwikkeling van de auto: dat was geweldig en iets heel moois.'

Red Bull is ook dit seizoen één van de topteams en dat bleek wel in Imola. Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna scoorde het team zijn eerste 1-2 sinds Maleisië 2016. Pérez, die zelf tweede werd, was erg blij met dat resultaat: 'Het was geweldig. Een geweldig teamresultaat ook. Max, het team en ik hebben een fantastische relatie. Het is gewoon top.'

Pérez kijkt naar budgetplafond: 'We zitten erg krap qua onderdelen'

2022 biedt echter ook uitdagingen, zo ziet de F1-coureur uit het Mexicaanse Guadalajara: 'We zitten erg krap qua onderdelen. Je moet ervoor zorgen dat je het juiste aandeel onderdelen verbruikt, want het team is druk bezig met de ontwikkeling van de auto. Dat is zeer belangrijk', verklaart Pérez met oog op het budgetplafond dat momenteel van kracht is in de Formule 1.

De RB18 van Red Bull is hoe dan ook een kwalitatief uitstekende bolide volgens Checo Pérez: 'Ik denk dat het een goede auto is. We zijn al sinds de eerste dag competitief. Het is gewoon een fantastische wagen en de kans om onderdeel uit te maken van Red Bull is dat ook', besluit Pérez, die dit weekend in Miami opnieuw zal willen strijden voor een podiumplek en misschien wel meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws