Horner woest op Hamilton: 'Teleurgesteld dat een coureur van zijn kaliber dit doet' Formule 1
Formule 1

Horner woest op Hamilton: 'Teleurgesteld dat een coureur van zijn kaliber dit doet'

Horner woest op Hamilton: 'Teleurgesteld dat een coureur van zijn kaliber dit doet'

Christian Horner is enorm teleurgesteld in Lewis Hamilton voor het veroorzaken van de crash van Max Verstappen. De teambaas van Red Bull Racing vindt dat een coureur van zijn kaliber wel beter moet weten. Horner noemt de actie 'wanhopig' en is blij dat Verstappen heelhuids uit de auto kon stappen na een crash van 51G.

Na het incident tussen Verstappen en Hamilton kreeg de Britse coureur al snel een tijdstraf van tien seconden. 'Hij zat er niet voor. Dit is één van de snelste bochten in het kampioenschap, het was gevaarlijk. Lewis heeft genoeg ervaring om dat te weten', zegt een geïrriteerde Horner na afloop van de race bij Sky Sports.

De straf vindt Horner daarnaast veel te laag. 'Dat was niet echt een straf te noemen, of niet?' De teambaas praat gefrustreerd door. 'Het is onacceptabel, ik ben erg teleurgesteld dat een coureur van zijn kaliber een dergelijke actie maakt. Het is gevaarlijk en het zag er wanhopig uit, voor mij is het een lege overwinning.'

Verstappen uit voorzorg naar het ziekenhuis

Na de harde crash moest Verstappen naar het ziekenhuis voor een CT-scan. Horner is blij dat dit puur uit voorzorg is na een monstercrash. 'Hij is daar puur uit voorzorg, gelukkig kon hij zelf uit die auto komen. Alles is gelukkig oké met hem, dat is het belangrijkste resultaat van vandaag', sluit Horner mee af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws