Horner zag eenwording bij F1-teams over veroordeling Russische invasie Formule 1
Formule 1

Horner zag eenwording bij F1-teams over veroordeling Russische invasie

Horner zag eenwording bij F1-teams over veroordeling Russische invasie

De teams in de Formule 1 drongen de sport aan om serieuze stappen te ondernemen na de Russische invasie in Oekraïne. Tijdens de wintertestdagen in Barcelona begon de oorlog en de Formule 1 moest snel reageren op het nieuws. In Barcelona kwamen de teams en de CEO van de sport, Stefano Domenicali, samen om de situatie te bespreken. De volgende dag maakte de Formule 1 bekend dat het niet meer zou afreizen naar Sotsji voor de Grand Prix van Rusland.

Christian Horner zegt dat de teams het unaniem eens waren over de vervolgstappen. De teams namen volgens hem een stevig standpunt in. 'Het is schokkend om te zien wat er nu gebeurt in de wereld', zegt de teambaas van Red Bull Racing bij de BBC. 'Op dit soort momenten is sport gewoon niet belangrijk meer. De teams namen allemaal een stevig standpunt in toen we laatst samen waren en we waren het eens dat de sport dat ook moest doen.'

Uiteindelijk werd de Russische Grand Prix dus van de kalender gehaald. Bovendien zal de Formule 1 voorlopig niet meer terugkeren in Rusland, nadat het contract met de promoter van de Russische Grand Prix is verscheurd. 'Als sport moeten we samenkomen en iets positiefs doen', vervolgt Horner. 'Het gebeurt niet vaak dat we het unaniem eens zijn over een onderwerp. Dit was een onderwerp waarin we wel eenwording zagen tussen de teams en deelnemers.'

Grote veranderingen bij Haas

Haas heeft lastige keuzes moeten maken na het nieuws over de Russische invasie. Het team had een contract met titelsponsor Uralkali en had een Russische coureur in hun bolides zitten. Beide contracten heeft Haas inmiddels verscheurd, en nu is de zoektocht naar nieuwe sponsoren en een nieuwe coureur van start gegaan. Nikita Mazepin is het oneens met de beslissingen van de Amerikaanse renstal en zal daar op woensdag een persconferentie over geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws