Horners verleden bij Silverstone: 'Ik spijbelde en klom door een gat in het hek' Formule 1
Formule 1

Horners verleden bij Silverstone: 'Ik spijbelde en klom door een gat in het hek'

Horners verleden bij Silverstone: 'Ik spijbelde en klom door een gat in het hek'

Christian Horner zal tegenwoordig niet meer door een gat in het hek moeten klimmen om het circuit op te komen, maar heeft deze tijden nog wel meegemaakt. Zo spijbelde de jonge Horner, om vervolgens in te breken op Silverstone zodat hij helden als Aryton Senna en Nigel Mansell kon ontmoeten.

Toen Goodyear in 1991 nog de bandenleverancier van de Formule 1 was, testten zij deze banden op het Britse circuit. Horner bedacht zich geen moment: 'Ik spijbelde van school en reed naar Silverstone. Ik vond een gat in het hek en klom er doorheen. Voor ik het wist stond ik in de pitstraat', verklaart de Red Bull-teambaas in zijn column.

'Ik kreeg het voor elkaar om voor de garage van Williams terecht te komen', vervolgt Horner. 'Daar was Nigel Mansell aan het testen. Ze hadden een ongelofelijk snelle auto gebouwd: eentje van Adrian Newey.'

Horner: 'Dit was de eerste keer dat ik een F1-wagen zag'

De teambaas, die op dat moment nog bezig was met karten, zag zijn liefde voor de autosport groeien op Silverstone. 'Het was de eerste keer dat ik een F1-wagen op het circuit zag', blikt hij terug. Drie jaar later debuteerde hij in de Britse Formule 3, waarna hij uiteindelijk in 2005 de teambaas werd van de welbekende Oostenrijkse renstal. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws