Hughes neemt snelste tijd Verstappen niet te serieus: 'Dat was de laatste betekenisvolle vergelijking' Formule 1
Formule 1

Hughes neemt snelste tijd Verstappen niet te serieus: 'Dat was de laatste betekenisvolle vergelijking'

Hughes neemt snelste tijd Verstappen niet te serieus: 'Dat was de laatste betekenisvolle vergelijking'

Mark Hughes heeft aangegeven dat de snelste tijden van Max Verstappen gedurende de eerste testdag in Bahrein niet te vergelijken zijn met de snelste tijden van zijn concurrenten. De coureur van Red Bull Racing was de snelste op de eerste dag, maar andere coureurs focusten zich vooral op andere plannen. De Oostenrijkse renstal was vooral bezig met performance runs, terwijl andere teams bezig waren met long runs. Volgens Hughes laat dit wel het vertrouwen zien bij Red Bull.

De tijden tijdens de testdagen zijn allesbehalve belangrijk. Teams rijden met verschillende hoeveelheden brandstof en trekken allemaal hun eigen plan. Toch was Verstappen ruim sneller dan de concurrentie, ook met een nieuw concept. Hughes denkt dat Red Bull de auto redelijk snel begrijpt. 'Afgezien van een paar momenten in de vroege ochtend op de harde banden, leek de auto mooi in balans te zijn en prachtig over de hobbels te rijden', zegt de journalist bij The Race. 'Zelfs de beste concurrenten waren van streek.'

'Maar we moeten de voorsprong niet al te serieus nemen, althans niet op dit moment', vervolgt Hughes. Toen Verstappen voor het eerst overstapte naar de mediumbanden was het verschil met Fernando Alonso slechts drie tienden. Charles Leclerc slaagde er ook in om binnen twee tienden te komen. Toen reden de coureurs ongeveer op hetzelfde plan. 'Maar dat was de laatste keer dat we een betekenisvolle vergelijking hadden met Verstappen omdat Ferrari, Aston en Mercedes zich concentreerden op langere runs.'

Meer performance runs bij Red Bull

In de middag ging Verstappen weer meermaals zitten voor een performance run. Daarmee wist de coureur van Red Bull een gat te slaan naar de andere rijders. Uiteindelijk was de voorsprong op de nummer twee ruim een seconde. 'Dus Red Bull lijkt volledig de controle te hebben over zijn programma, de auto lijkt zo goed te gaan als hij eruitziet, maar de marge die superieur is, suggereert dat de betere rondetijden ook het gevolg zijn van Verstappen die vijf serieuze pogingen doet voor een snelle tijd', aldus Hughes.

De journalist merkt op dat coureurs als Alonso en Leclerc slechts tweemaal echt gingen zitten voor een snelle ronde. Bij andere teams werd er vooral gefocust op de long runs. Vooral Mercedes wilde absoluut nog niet het achterste van de tong laten zien op de eerste dag in Bahrein. George Russell ging geen enkele keer zitten voor een snellere ronde, waardoor de mindere tijden vertekenend waren. Ook McLaren leek problemen te hebben, maar het team uit Woking was ook vooral bezig met long runs.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement bij Viaplay af, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws