Viaplay noteert donkerrode cijfers over 2023, maar positiviteit rondom de toekomst blijft Formule 1
Formule 1

Viaplay noteert donkerrode cijfers over 2023, maar positiviteit rondom de toekomst blijft

Viaplay noteert donkerrode cijfers over 2023, maar positiviteit rondom de toekomst blijft

Viaplay noteert over 2023 een verlies van ruim 920 miljoen euro, meldt Motorsport.com. Het streamingplatform noteerde wel een verhoging van de omzet, maar dat vertaalt zich dus niet naar een winst. Desondanks bestaat er nog veel positiviteit rondom de toekomst van Viaplay in Nederland. Er zullen wel enkele maatregelen getroffen worden in de Nederlandse markt om ervoor te zorgen dat Viaplay voort kan blijven bestaan.

Viaplay heeft enkele spannende tijden achter de rug en 2023 wordt ook nog eens niet positief afgesloten. Er werd nog even getwijfeld of de streamingdienst in 2024 nog wel actief zou zijn in Nederland, maar aandeelhouders gingen uiteindelijk akkoord met een reddingsplan. Meermaals werden de kwartaalcijfers uitgesteld door Viaplay en de donkere wolken zijn zeker nog niet weg. Voor 2025 lijkt Viaplay de strijd met Ziggo Sport aan te moeten gaan om de rechten van de Formule 1 te behouden.

Ondanks dat de omzet vorig jaar steeg met achttien procent werd er toch een verlies genoteerd. Desondanks is Viaplay positief over de toekomst. 'Het vertrek uit deze niet-kernmarkten brengt ons in staat om te focussen op onze Scandinavische kernactiviteiten, in markten waar we in het verleden winstgevende groei van dubbele cijfers hebben gekend', zegt CEO Jorgen Madsen Lindemann. 'En dat, in combinatie met onze schaal en snel winstgevende business in Nederland, willen we opnieuw bewerkstelligen.'

Vele ontslagen niet genoeg: meer maatregelen opkomst in Nederlandse markt

Ondanks dat verschillende markten zijn aangepakt, moet er ook in Nederland wat gebeuren. Er zullen waarschijnlijk kostenbesparende maatregelen komen, nadat er eerder in 2023 al ontslagen waren. 'We pakken de belangrijkste verkoop- en kostendrijvers aan om onze kernactiviteiten Scandinavië, Nederland en Viaplay Select te transformeren. We streven ernaar om in 2025 een positieve kasstroom te hebben voor deze activiteiten, voordat we de winstgevendheid geleidelijk verhogen naar marges met dubbele cijfer', aldus Lindemann.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement bij Viaplay af, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws