Hülkenberg vergelijkt zichzelf met De Vries door 'enorm belangrijke' invalbeurten Formule 1
Formule 1

Hülkenberg vergelijkt zichzelf met De Vries door 'enorm belangrijke' invalbeurten

Hülkenberg vergelijkt zichzelf met De Vries door 'enorm belangrijke' invalbeurten

Nico Hülkenberg dankt zijn terugkeer in de Formule 1 aan eerdere invalbeurten. Zo viel de Duitser in 2020 en 2022 in totaal viermaal in bij Racing Point, later Aston Martin, toen er coronagevallen bij de coureurs waren. In zekere zin is het volgens de huidig Haas-coureur vergelijkbaar met de situatie van Nyck de Vries.

Hülkenberg denkt dat zijn loopbaan er heel anders uit had gezien als hij niet die kansen als reservecoureur had gekregen. 'Ik denk dat ze de sleutel waren en daarmee die deur openden', vertelt de 35-jarige aan de officiële site van de Formule 1. 'Ik betwijfel ten zeerste dat ik zonder de twee races begin vorig jaar het stoeltje zou hebben gekregen. Het heeft me weer op de kaart gezet, hier bij Haas. Ze wisten: oké, deze man weet nog waar het gaspedaal zit!'

Iemand die zijn zitje ook te danken heeft aan een indrukwekkende invalbeurt is De Vries. Hülkenberg vindt die situaties vergelijkbaar. 'Zonder zijn optreden in Monza, die kans vorig jaar (als vervanger van de zieke Alexander Albon bij Williams, red.), weet ik niet zeker of hij een stoeltje zou hebben gehad voor 2023. Daarom denk ik ook dat mijn invalbeurten enorm belangrijk waren.'

Hülkenberg wil zoveel mogelijk punten pakken voor Haas

Nu is het de taak om te bewijzen dat zijn terugkeer in de Formule 1 terecht is. 'Ik wil plezier hebben en een sterk seizoen rijden. Ik wil het team helpen groeien, in de juiste richting laten ontwikkelen. Ik kan je nu geen aantal geven om aan het eind van het jaar te kijken hoeveel punten ik op mijn naam heb staan, maar hopelijk zoveel mogelijk natuurlijk', aldus Hülkenberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws