Hülkenberg beleefde een zware openingsrace: 'Het voelde als een gevecht zonder wapens' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg beleefde een zware openingsrace: 'Het voelde als een gevecht zonder wapens'

Hülkenberg beleefde een zware openingsrace: 'Het voelde als een gevecht zonder wapens'

Nico Hülkenberg beleefde een stroeve race tijdens het openingsweekend in Bahrein. Nadat hij al vroeg in de race schade opliep aan zijn voorvleugel, ging het alleen maar bergafwaarts voor de Duitser. Haas ging daarna zo snel door de banden heen, dat Hülkenberg het bij Motorsport.com omschreef alsof ze met een 'warm mes door de boter gingen', waardoor het lastig was om weer terug in de race te komen.

Het raceweekend begon goed voor de Haas-coureur. Hij zette snelle rondetijden neer tijdens de vrije trainingen en behaalde zelfs Q3, waarna hij zich kwalificeerde op de tiende startplaats. Helaas kon Hülkenberg deze goede start niet vasthouden. Tijdens de eerste ronde van de race maakte hij contact met Alpine-coureur Esteban Ocon, waarna hij terugzakte naar de veertiende plaats.

Hij bleek uiteindelijk schade aan de voorvleugel te hebben, maar dat werd later pas opgemerkt. Tijdens de eerste pitstop koos de Amerikaanse renstal om niets aan te passen aan de auto, wat uiteindelijk toch moest gebeuren in de 26ste ronde, nadat de banden teveel aan het slijten waren.

De Duitser kwam goed mee tot dat moment, maar kwam er na de opgelopen schade niet meer aan te pas. Uiteindelijk reed hij als vijftiende over de finish. Daarnaast kreeg hij ook nog twee straffen van 15 seconden om zijn oren, door het overtreden van track limits.

Hülkenberg: 'Zonder vroeg contact was de race anders verlopen'

Hülkenberg zelf vond het ook een erg zware race. 'Ik had het vooral de eerste helft van de race erg zwaar, maar ik had blijkbaar contact gemaakt met iemand en dat heb ik helemaal niet doorgehad', zegt de 35-jarige. 'Dat moment heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat mijn race anders is verlopen, want ik ben veel downforce verloren. Het voelde gewoon een beetje als een gevecht zonder wapens.'

Daarnaast had Hülkenberg ook moeite met het behouden van zijn banden. 'Het was echt heel, heel, heel erg zwaar', geeft de Duitser aan. 'Ik ging door mijn banden heen alsof het een warm mes door de boter was.' Uiteindelijk koos het team ervoor dat het op die manier niet verder kon. Pas daarna werd het besluit gemaakt om de voorvleugel te vervangen.

Pitstop hielp voor Haas, maar comeback zat er toen al niet meer in

Hülkenberg gaf aan dat dit een fijne wending was in de race. 'De auto voelde daarna eindelijk weer normaal aan', stelt de Haas-coureur, die daarna uitlegt dat de keuze helaas wel te laat kwam. 'We liepen op dat moment al veel te ver achter op de rest, dus een comeback zat er toen niet meer in.'

Verder geniet de coureur er wel van om weer terug op de grid te zijn. 'Ondanks dat zondag tegenviel, hebben we wel goede resultaten geboekt op vrijdag en zaterdag', zegt Hülkenberg tevreden. 'Ik had toch al niet verwacht dat het meteen perfect zou zijn van het begin, dus we gaan nu gewoon verder met wat we geleerd hebben en zien het volgende race wel weer.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws