Amerikaanse coureur Herta favoriet voor F1-stoeltje: 'Hij heeft het talent voor de F1' Formule 1
Formule 1

Amerikaanse coureur Herta favoriet voor F1-stoeltje: 'Hij heeft het talent voor de F1'

Amerikaanse coureur Herta favoriet voor F1-stoeltje: 'Hij heeft het talent voor de F1'

Michael Andretti wil Amerikaanse coureurs een legitieme kans geven in de Formule 1. Als zijn plan om in de Formule 1 te stappen slaagt, wil Andretti dat zijn nieuwe team Amerikaanse coureurs een weg naar de Formule 1 biedt, zo zegt de Amerikaan tegenover Motorsport Total.

Andretti wil een Formule 1-team oprichten om vanaf 2024 als elfde team aan de competitie deel te nemen. Toch moet de FIA het officiële proces voor nieuwe teams om toe te treden tot de Formule 1 nog openen. Andretti was aanwezig bij het raceweekend in Miami om steun te verzamelen voor zijn plannen. Hij had ontmoetingen met de FIA, het management van de Formule 1 en andere teambazen. De reactie van de teams bleef echter gematigd, omdat sommigen vreesden dat een elfde team op de grid het prijzengeld zou verwateren en de huidige stabiliteit van het tienkoppige veld zou kunnen verstoren.

Amerikaanse coureur goed voor de Formule 1

Red Bull-teambaas Christian Horner zei dat hij geloofde dat een Amerikaanse coureur effectiever zou zijn voor de groei van de Formule 1 in de Verenigde Staten dan een Amerikaans team in de vorm van Andretti. Andretti is het niet eens met deze beoordeling en stelt dat alleen zijn nieuwe team Amerikaanse coureurs de mogelijkheid biedt om naar de Formule 1 te komen. 'We willen een Amerikaans team zijn dat Amerikaanse coureurs wil ontwikkelen voor de toekomst', herhaalt Andretti zijn ambities.

Volgens Andretti zijn er geen Formule 1-teams die Amerikaanse coureurs opleiden en de kans bieden: 'Er is niemand die dat doet', bekritiseert hij. 'Dat is wat we willen. Er is niet echt een legitieme manier voor een Amerikaanse coureur om in de Formule 1 te komen. Dat is er gewoon niet. We willen de weg vrijmaken voor hen.' Als Andretti's poging om het team van Sauber over te nemen was geslaagd, zou zijn IndyCar-coureur Colton Herta een van de cockpits hebben gekregen. Herta heeft in Hinwil een aantal simulatorritten gemaakt en zou eind vorig jaar aan een vrije training deelnemen, maar de deal ging niet door.

Amerikaans talent opleiden voor de F1

Andretti blijft vastbesloten om Herta te gebruiken als een van de coureurs, met vermelding van hem als een "perfect voorbeeld" van een Amerikaan die al in de F1 zou moeten zijn. 'Hij heeft het talent, maar ze hadden geen geld meer, dus kwamen ze terug naar de Verenigde Staten en koos hij voor een Amerikaanse klasse,' legt Andretti uit. 'Ik wil dat we jeugd uit de kartsport halen en ze de weg wijzen, en hopelijk komen ze, als ze goed genoeg zijn, in de Formule 1 terecht. We zullen het team hebben om het te laten gebeuren en ervoor te zorgen dat ze een legitieme kans krijgen', aldus Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws