Irvine: 'Schumacher is sneller maar Hamilton is beter' Formule 1
Formule 1

Irvine: 'Schumacher is sneller maar Hamilton is beter'

Irvine: 'Schumacher is sneller maar Hamilton is beter'

Nu de records van Michael Schumacher geëvenaard of zelfs verbroken worden door Lewis Hamilton, is de grote vraag wie de beste coureur is. Voormalig F1-coureur Eddie Irvine vindt de Brit in ieder geval beter, ondanks de ongekende snelheid van Schumacher.

'Ik denk dat Hamilton en Schumacher heel verschillend zijn', verklaart Irvine. 'Op snelheid denk ik dat Michael wint. Als je hem ziet rijden zul je zien dat de auto's van die tijd heel anders waren. Ze waren veel moeilijker te controleren vanwege de gevoeligheid van de aerodynamica.'

Toch vindt de viervoudig Grand Prix-winnaar dat Hamilton de betere coureur is: het gaat namelijk niet alleen maar om snelheid in de koningsklasse van de autosport. 'Lewis is als coureur de beste omdat Michael meer ongelukken heeft gehad. Lewis is de netste coureur die we hebben gezien.'

Hamilton op jacht naar zevende wereldtitel Formule 1

De Mercedes-coureur is op jacht naar zijn zevende wereldtitel, waarmee hij het aantal van Michael Schumacher evenaart. Andere statistieken doen er volgens Irvine niet te veel toe, 'Want er zijn nu veel meer races dan toen', vindt hij. (Foto: Ferrari F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws