Tung belicht topweekend Red Bull: 'Dat geeft wel een beetje hun flexibiliteit aan' Formule 1
Formule 1

Tung belicht topweekend Red Bull: 'Dat geeft wel een beetje hun flexibiliteit aan'

Tung belicht topweekend Red Bull: 'Dat geeft wel een beetje hun flexibiliteit aan'

Ho-Pin Tung denkt dat Red Bull Racing flexibiliteit getoond heeft in hoe het het raceweekend in Imola afhandelde. De omstandigheden in Emilia Romagna waren zeer verraderlijk, maar de Oostenrijkse renstal hield zich knap staande. Kees van de Grint, de medeanalist van Tung bij Trackwalk van Viaplay vindt het daarnaast totaal niet verrassend dat Max Verstappen zich weer in de titelstrijd gemengd heeft.

Eerst is Tung aan het woord. Hij bespreekt het weekend van Red Bull en stelt dat de één-twee, de grote hoeveelheid punten en de nagenoeg perfecte uitvoering van het weekend veelal aan een uitstekende voorbereiding te danken zijn. 'Dat geeft ook wel een beetje de flexibiliteit van Red Bull aan, in hoeverre ze zich wisten voor te bereiden op dit scenario', stelt hij bij het praatprogramma.

'Je moet je voorstellen dat als een team naar een weekend toegaat, proberen ze allerlei verschillende afstellingen in een simulator. Dat is niet zo'n simulator waar je in rijdt, maar puur software. Ze gooien allemaal verschillende afstellingsmogelijkheden door de simulator, en daar komt een rondetijd uitgerold', zo biedt de coureur een inkijkje in hoe zo'n team zich precies voorbereidt op het raceweekend.

Red Bull is in deze voorbereiding voor een optie gegaan die het perfecte resultaat van Imola mogelijk wist te maken, denkt Tung: 'Vaak krijg je verschillende afstellingen eruit die min of meer in dezelfde tijd resulteren. In zulke omstandigheden, waar je dus met regen te maken hebt en een hobbelige en smalle baan, kies je vaak voor een oplossing die daar beter mee om kan gaan.'

Red Bull terug in de titelstrijd

Na Australië leek het of Verstappen een enorme berg te beklimmen had voordat hij zich weer kon meten met concurrent Charles Leclerc, maar inmiddels ziet de situatie er een stuk rooskleuriger uit. 'Dat is geen verrassing', meldt Van de Grint. 'Als je terugdenkt aan de vorige uitzending, toen was iedereen negatief. Toen heb ik gezegd: nee, nog lang niet. Je ziet maar weer hoe snel het kan omkeren.'

Hoe nu verder in de rest van het seizoen? Op Imola stond er geen maat op de Red Bull en haar RB18, maar de Verstappen-fans moeten zich volgens Tung zeker nog niet rijk rekenen: 'Ik denk dat Ferrari nog steeds wel de beste auto heeft, maar Red Bull heeft het weekend beter uitgevoerd.' In Miami is de kans dus zeker aanwezig dat het wederom Leclerc is die het veld aanvoert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws