Bearman kan niet wachten op optreden in Silverstone: 'Ik heb de dagen afgeteld' Formule 1
Formule 1

Bearman kan niet wachten op optreden in Silverstone: 'Ik heb de dagen afgeteld'

Bearman kan niet wachten op optreden in Silverstone: 'Ik heb de dagen afgeteld'

Het 2024-seizoen was nog maar net begonnen toen een onverwachte gast de monden van menig racefan deed openvallen. De toen nog 18-jarige Oliver Bearman maakte in Saoedi-Arabië zijn opwachting voor het team van Ferrari nadat Carlos Sainz onverhoopt geopereerd moest worden wegens een blindedarmontsteking. Tijdens zijn F1-debuut wist de Brit op de zevende plaats te eindigen en staat hij sindsdien op de veertiende plaats in het wereldkampioenschap. In Silverstone zullen we hem weer in actie zien tijdens de eerste vrije training.

Als reservecoureur van Haas neemt Bearman in het 2024-seizoen zes keer het stokje over van Nico Hülkenberg tijdens een vrije training. Het eerstvolgende optreden van de jonge coureur staat gepland voor het raceweekend in Silverstone. In aanloop naar het raceweekend op het iconische circuit in zijn thuisland, heeft Bearman van zich laten horen.

Stand in het F2-kampioenschap

Naast zijn werk als reservecoureur voor Haas rijdt Bearman ook in de Formule 2. In deze klasse komt hij uit voor het team van Prema Racing. Ook Andrea Kimi Antonelli rijdt voor dat team. Beide namen komen regelmatig voor in de speculaties rondom de 2025-grid. Er moeten nog flink wat stoeltjes worden vergeven voor het aankomende seizoen. Antonelli maakt onderdeel uit van het Mercedes Junior Team wat hem tot mogelijke toekomstige teamgenoot van George Russell maakt. Bearman wordt voor volgend seizoen regelmatig in verband gebracht met het team van Haas.

Ondanks zijn respectabele stand in het F1-kampioenschap, zijn de resultaten van Bearman in de F2 iets minder glorieus. Ook in het F2-kampioenschap staat de Brit op de veertiende plaats. Antonelli staat op de negende plaats. Tegenover het Deense Ekstra Bladet vertelt Haas-teambaas Ayao Komatsu nogmaals dat de Amerikaanse renstal zich niet al te veel bezighoudt met de prestaties van Bearman in de F2. 'Ik hecht veel meer belang aan de manier waarop hij met ons samenwerkt', liet de Japanner weten.

Komatsu durft geen uitspraken te doen over of er problemen zijn bij het team van Prema. 'Ik heb geen idee welke problemen Prema onder de nieuwe regels met de auto heeft. Ik hoor wel eens wat, maar tenzij je alle details kent, trek je gemakkelijk de verkeerde conclusies. Ik ben eerder gefocust op waar wij zelf controle over hebben.'

Voor de ogen van thuisfans

In aanloop naar zijn volgende optreden in de Haas-kleuren heeft Bearman van zich laten horen middels een persbericht. 'Toen ik erachter kwam dat ik deelnam aan zes FP1-sessies met het MoneyGram Haas F1 Team en zag dat een daarvan Silverstone was, heb ik de dagen afgeteld!', schrijft de 19-jarige coureur. Hij kijkt ernaar uit om omringd door zijn thuisfans een mooi resultaat voor de Amerikaanse renstal neer te kunnen zetten. 'Het is een geweldig circuit en het zal een speciaal gevoel zijn om voor het oog van alle Britse fans de pitlane te verlaten', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws