Kalff: 'Mercedes licht favoriet, Honda, Red Bull en Verstappen daar nét achter' Formule 1
Formule 1

Kalff: 'Mercedes licht favoriet, Honda, Red Bull en Verstappen daar nét achter'

Kalff: 'Mercedes licht favoriet, Honda, Red Bull en Verstappen daar nét achter'

Allard Kalff heeft teruggeblikt op de eerste testweek op het Youtube-kanaal van RTL GP. Kalff denkt dat Red Bull zich naar de tweede plek in de rangorde heeft weten te knokken.

'De data die je verzamelt is eigenlijk alles wat je nodig hebt om te kijken of de computersimulaties overeen komen met wat je in de windtunnel gevonden hebt. Dan kun je verder, daar zijn die eerste drie dagen voor', zo opent de Nederlandse autocoureur.

Het is ook van belang om te kijken hoeveel slijtage alle facetten van de nieuwe bolide ervaren: 'En natuurlijk veel kilometers maken om te kijken of de motor heel blijft, of de versnellingsbak heel blijft, of de wielophanging de kilometers aan kan die je denkt dat het aan kan, of de wielen sneller slijten.'

Kalff analyseert tijden eerste testweek

'Kunnen we van de tijden iets zeggen? Ja, dat Racing Point hard gaat, ze hebben de achterwielophanging en de motor en de versnellingsbak van Mercedes, dan is het logisch dat de rest van de auto daar ook op lijkt. Het is zeg maar een roze Mercedes', vervolgt de presentator.

Haas kent een soortgelijk business model: 'Haas reed de eerste week een beetje onder de radar, maar de auto ziet er goed en stabiel uit. Het is denk ik wel een verbetering van vorig jaar. Williams staat ook absoluut dichter bij dan vorig jaar. Toen stonden ze één seconde van de laatste plek, ze zitten er nu goed bij.'

Renault valt mee, McLaren valt tegen

'Renault vind ik eigenlijk helemaal niet tegenvallen, het gaat aardig. McLaren, waar ze zeggen dat iedereen zijn eigen ding moet doen, net zoals wat Williams zegt. Zij kopiëren niet van grotere broers en zussen. McLaren had misschien wat meer verwacht', vervolgt Kalff, die de Fransen ondanks een turbulente eerste week een goede indruk vindt maken.

Kalff denkt dat de AT01 met de achterkant van de RB16 rijdt: 'Ook AlphaTauri ziet er sterk uit, het voormalige Toro Rosso, want die hebben eigenlijk gewoon een Red Bull. Zeker de achterkant, die is denk ik zelfs gelijk aan die van de Red Bull dit jaar, hier eigenlijk geen grote verrassingen.'

Ferrari redt het niet, Red Bull nét tweede

Hij velt een vonnis over de topteams, er is één grote verliezer: 'Ferrari gaat Australië niet winnen want die zijn niet snel genoeg. Mercedes is denk ik voorlopig licht favoriet. Honda, met Max Verstappen en Red Bull, zit daar denk ik vlak achter, ik denk dat Ferrari daar dan weer vlak achter zit.'

'Australië komt denk ik te vroeg voor Ferrari. Misschien dat ze in de tweede week het potentieel ineens wél weten te vinden, maar op het eerste gezicht vind ik Mercedes er iets te sterk uit zien', concludeert hij. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws