Wolff heeft spijt: 'Ik heb denk ik te veel gepraat over Antonelli' Formule 1
Formule 1

Wolff heeft spijt: 'Ik heb denk ik te veel gepraat over Antonelli'

Wolff heeft spijt: 'Ik heb denk ik te veel gepraat over Antonelli'

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat hij niet zoveel had moeten praten over Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli als vervanger van Lewis Hamilton. De naam van de 17-jarige is een aantal keren gevallen toen de Oostenrijker zijn lijstje met mogelijke kandidaten voor het Mercedes-zitje doornam, maar daarmee wilde hij niet meer druk op de schouders van de jonge Italiaan leggen, wat hij onbedoeld wellicht wel heeft gedaan.

Een van de grote aandachtspunten van het silly season voor 2025 het zitje dat is vrijgekomen bij Mercedes na het vertrek van Hamilton, die heeft besloten het Duitse team na meer dan een decennium te verlaten om bij Ferrari te tekenen. Aan het begin van het 2024-seizoen zijn zo al veel namen genoemd die Hamiltons plek op moet vullen: Alexander Albon, Carlos Sainz, Fernando Alonso en zelfs Max Verstappen zijn gelinkt aan een overstap naar het team uit Brackley. Wolff blijft herhalen dat Mercedes niet snel een keuze wil maken, wat er vooral mee te maken heeft dat het team halverwege het seizoen pas een goede evaluatie kan doen van Antonelli's prestaties.

'Ik heb waarschijnlijk te veel gepraat over Kimi, omdat hij slechts zeventien is, de F3 heeft overgeslagen en in de F2 is begonnen', zegt Wolff tegenover Motorsport.com. 'Hij moet leren, hij moet zien wat er achter de schermen gebeurt om zich te kunnen ontwikkelen, om te begrijpen wat te doen en te weten of hij de Formule 1 zal bereiken als alles goed gaat', vervolgt de Mercedes-teambaas. 'Maar ik weet niet of het volgend jaar zal zijn of met ons of met een ander team. Ik zei dat we ook op de lange termijn moeten kijken en naar de line-up van coureurs na volgend jaar, dus over drie, vijf, of tien jaar. Daarmee willen we alle opties openhouden, met alle gevolgen die dat mogelijk met zich mee zouden kunnen brengen', aldus Wolff.

Keuzestress of juist niet?

Wolff heeft eerder al laten weten dat er een aantal coureurs zijn waarin Mercedes zeer geïnteresseerd is, waaronder Verstappen. De Oostenrijker is zich ervan bewust dat de Duitse renstal momenteel niet een zeer aantrekkelijke plek is om naartoe te verkassen, vooral niet als je als Verstappen bij Red Bull rijdt, of als Sainz bij Ferrari, die op dit moment ook beter presteert dan Mercedes. Sainz moet volgend jaar echter wel een zitje hebben, dus is de Spanjaard ook een aantrekkelijke optie. Wolff heeft nog even om de zaken op een rijtje te zetten en ook om te bekijken hoe Antonelli presteert in de Formule 2. Op dit moment staat de jonge Italiaan negende in het F2-klassement en heeft hij in Australië zijn beste resultaat tot nu toe behaald, een P4 in de hoofdrace.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws