Mogelijke kans voor Schumacher in IndyCar: 'Prema zoekt voormalig formule-rijder' Formule 1
Formule 1

Mogelijke kans voor Schumacher in IndyCar: 'Prema zoekt voormalig formule-rijder'

Mogelijke kans voor Schumacher in IndyCar: 'Prema zoekt voormalig formule-rijder'

Het is ondertussen meer dan een jaar geleden dat we Mick Schumacher, zoon van racelegende Michael Schumacher, in de Formule 1 zagen rijden. De 25-jarige Duitser reed in 2021 en 2022 voor het Formule 1-team van Haas en heeft sindsdien regelmatig uitgesproken dat hij graag weer in de topklasse van de autosport zou willen rijden. Mocht dat niet lukken, is er volgens het Duitse Der Westen nu wel een mogelijk aantrekkelijk alternatief.

Voordat Schumacher aan zijn Formule 1-carrière begon, reed hij in de Formule 2 en Formule 3 voor het Italiaanse Prema. De Italiaanse renstal neemt naast de Formule 2 en 3 deel aan de Formule 4, het Formula Regional Championship by Alpine (FRECA), het World Endurance Championship (WEC) en de F1 Academy. Nu heeft Prema bekendgemaakt vanaf 2025 ook deel te gaan nemen aan de Amerikaanse IndyCar-races.

Twee ervaren rijders

'Deze aankondiging markeert een cruciaal moment in de geschiedenis van Prema Racing. 'Toetreden tot de NTT Indycar Series en deelnemen aan de wereldberoemde Indianapolis 500 is een droom die uitkomt voor onze familie en iedereen binnen ons bedrijf', liet Prema-teambaas Rene Rosin weten.

Voor de deelname aan de wereldberoemde raceklasse zal het team een nieuwe fabriek openen in Indianapolis, Verenigde Staten. Chevrolet zal de motoren voor de auto's gaan leveren. Net als bij de andere teams die deelnemen aan IndyCar zal het chassis door Dallara worden geleverd. Wie er voor het nieuwe team gaat rijden is alleen nog niet duidelijk gemaakt.

Volgens AutoHebdo zou het Prema-team opzoek zijn naar een ervaren IndyCar-rijder en een rijder afkomstig uit een van de formule-series. Gezien de ervaring die Schumacher heeft bij de Italiaanse renstal, wordt er gespeculeerd dat de Duitser wellicht goede kans maakt op het stoeltje. Schumacher rijdt momenteel nog voor Alpine in het WEC, maar bewees zich eerder bij het Italiaanse team nadat hij als Prema-rijder in 2018 de Formule 3-titel binnenhaalde en in 2020 de Formule 2-titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws