Komt de zegereeks van Red Bull binnenkort ten einde? 'Max heeft gewoon veel geluk gehad' Formule 1
Formule 1

Komt de zegereeks van Red Bull binnenkort ten einde? 'Max heeft gewoon veel geluk gehad'

Komt de zegereeks van Red Bull binnenkort ten einde? 'Max heeft gewoon veel geluk gehad'

De analisten van F1TV hebben in de Weekend Warm-Up vooruitgeblikt op het Grand Prix-weekend in België, waarbij de dominantie van Red Bull Racing en Max Verstappen uitvoerig besproken werd. Analist Lawrence Barretto denkt dat het haast niet mogelijk is dat Red Bull dit seizoen alle 22 Grands Prix wint, ook al is het team in de eerste helft van het seizoen onbedreigd gebleven op de zondagen. Dit weekend wordt vooral ook weer veel van McLaren verwacht.

Red Bull won in Hongarije voor de twaalfde keer op rij en verbrak daarmee het record van McLaren uit 1988. Presentator Will Buxton denkt dat het einde nog niet in zicht is en dat het team alle races zal winnen en daarmee de recordboeken verder gaat herschrijven, maar daar is Barretto het niet mee eens. 'Ik denk dat ze niet alles gaan winnen, puur door naar de kansen te kijken. Ik denk niet niet dat ze het hele seizoen zonder betrouwbaarheidsproblemen bij beide auto's kunnen doorkomen. Ik denk gewoon niet dat het mogelijk is', zo omschrijft Barretto hoe lastig het is om 22 races achter elkaar te winnen.

Tijdens die 22 races komen de teams voor verschillende uitdagingen te staan, en daar lijkt het huidige weekend een goed voorbeeld van te zijn. 'Kijk ook eens naar het weer hier. Ze hebben maar één vrije training om de auto af te stellen in dit sprintweekend, en Red Bull heeft de afstelling niet altijd goed weten te krijgen in de eerste training. Dat is niet zozeer een achilleshiel, maar wel een zwakte. We gaan straks ook naar het einde van het seizoen, en dan komen er circuits, zoals Singapore, waar alles kan gebeuren. Max heeft gewoon veel geluk gehad en is bij geen enkel incident betrokken geraakt. Het kan toch zeker niet gebeuren dat Red Bull alles wint?'

'Het is nog nooit gebeurd in de historie van de Formule 1, het perfecte seizoen. Alleen al daarom hoop ik dat het ze misschien lukt', vindt Buxton, die nog wel wat andere scenario's in gedachten heeft. 'Het zou ongelofelijk zijn. Of ze winnen alles dit seizoen en dan komen ze in Abu Dhabi en dan wint Lewis (Hamilton, red.) daar! Karma', zo wordt nog maar weer eens verwezen naar de ontknoping van de titelstrijd in 2021.

Verstappen op zijn hoede

Volgens Buxton heeft Verstappen hoge verwachtingen van het Britse McLaren. 'Max zei in Hongarije dat de McLaren er zo goed uitzag in bocht vier. Hij verwacht dat de McLaren hier exceptioneel goed zal zijn, in Pouhon en het gedeelte dat bergaf gaat, en dat ze echt rekening moeten houden met McLaren dit weekend.' Lando Norris eindigde in de afgelopen twee Grands Prix al als tweede, terwijl teamgenoot en debutant Oscar Piastri in beide races het podium net misliep.

Het Britse team wordt dan ook als de grootste kanshebber gezien om een zege bij Red Bull weg te snoepen. 'McLaren was goed in Oostenrijk, geweldig in Silverstone, en geweldig in Hongarije', somt presentatrice Laura Winter op. 'Dat zijn drie verschillende circuits met verschillende karakteristieken. Het ligt dus niet aan het circuit. Deze auto doet het gewoon heel erg goed op allerlei soorten circuits en bochten. Red Bull heeft minder windtunneltijd, en richt haar aandacht al op 2024. McLaren eindigde vorig jaar lager en heeft meer windtunneltijd dit jaar. McLaren kan dus nog een stap zetten, terwijl Red Bull de aandacht op volgend jaar richt, gezien de grote voorsprong. Dat kan ervoor zorgen dat Red Bull nog ergens verslagen kan worden. Ik denk dat McLaren hier heel goed zal zijn.'

Spanning achter grootheid Verstappen

Buxton legt uit dat het seizoen eigenlijk heel spannend is, maar dat Verstappen gewoon met kop en schouders boven de rest uitsteekt. 'Op Red Bull na is het enorm spannend. Niet eens zozeer Red Bull, want Pérez jojoot ook enorm', merkt Buxton op. 'Als je Max niet meetelt... Hij is een talent dat je maar eens per generatie ziet, zoals Jim Clark bij Lotus, Ayrton Senna bij McLaren, Michael Schumacher bij Ferrari, of Lewis Hamilton bij Mercedes. Max is zo enorm speciaal in die Red Bull. Als je hem buiten beschouwing laat, is het een van de meest competitieve seizoenen ooit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws