Hoe laat begint de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna 2022?

Hoe laat begint de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna 2022?

De Formule 1 strijkt aankomend weekend niet in Imola voor de Grand Prix van Emilia Romagna. Eerst moet er worden gekwalificeerd voor de hoofdrace op zondag en dat doen de coureurs tijdens de sprintrace op zaterdagmiddag. Maar hoe laat vindt de eerste sprintrace van het 2022-seizoen plaats?

De sprintrace zal zaterdagmiddag worden verreden op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Om precies te zijn om 16.30u. De kwalificatierace zal uiterlijk duren tot en met 17.30u. Een verandering ten opzichte van vorig jaar is dat de coureur die de sprintrace wint, niet meer de poleposition op zijn naam schrijft. Die gaat nu naar degene die tijdens de gebruikelijke kwalificatie op vrijdagmiddag de snelste rondetijd noteert.

Op zaterdagmiddag zal de eerste van drie sprintraces dit seizoen worden gehouden. Vorig jaar vonden de kortere wedstrijden plaats op Silverstone, Monza en Interlagos. Laatstgenoemde is er dit jaar nog steeds bij, maar Silverstone en Monza moesten plaatsmaken voor Imola en de Red Bull Ring. Bovendien waren er plannen om meer sprintraces te organiseren, maar die gingen na protest van de F1-teams niet door.

GP Emilia Romagna live kijken?

De Grand Prix van Emilia Romagna wordt onder ander live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de vrije training. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: Bekijk dan deze pagina.

Poll

Wie wint de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws