Kwalificatieduels | Latifi verschalkt op knappe wijze Russell, Norris leidt bij McLaren Formule 1
Formule 1

Kwalificatieduels | Latifi verschalkt op knappe wijze Russell, Norris leidt bij McLaren

Kwalificatieduels | Latifi verschalkt op knappe wijze Russell, Norris leidt bij McLaren

Na de uitslag van de sprintrace in Brazilië zijn de kwalificatieduels tussen de F1-coureurs weer te updaten. Tussen sommige teamgenoten is het nog heel erg spannend in de slotfase van het 2021-seizoen, terwijl de knappe prestatie van Nicholas Latifi ten opzichte van Williams-collega George Russell uiteraard ook niet vergeten mag worden.

Na de kwalificatie op vrijdag was het namelijk al Latifi die als snellere coureur van de twee Williams-rijders de boeken in gaat, maar het officiële kwalificatieresultaat wordt pas gesteld naar aanleiding van de uitslag van de sprintrace. Zo behaalde Valtteri Bottas poleposition op Interlagos, niet de op vrijdag eerste geëindigde Lewis Hamilton.

Hoe dan ook, ook in de sprintrace wist de doorgaans veel snellere Russell teamgenoot Latifi niet af te troeven. De Canadees kwam met ongeveer een seconde voorsprong over de eindstreep en weet daarmee voor de tweede keer in 2021 Russell te slim af te zijn voorafgaand aan de race. Mooi werk van de 26-jarige in Brazilië.

Ocon en Norris pakken de leiding

Bij twee specifieke teams is het nog heel erg spannend wie er aan het einde van het seizoen de meeste kwalificaties wint. Alpine en McLaren kennen beide twee coureurs die zeer aan elkaar gewaagd zijn. Na Mexico stonden bij allebei de teams de twee coureurs op 9-9. In Brazilië moest er dus een beslissing vallen over wie de voorsprong zou pakken.

Bij Alpine is dit Esteban Ocon geworden. Hij heeft het momenteel in tien kwalificaties beter gedaan dan teamgenoot Fernando Alonso, en dat is best knap tegen iemand met zoveel ervaring en klasse als de Spanjaard. Bij McLaren is het juist de jongere rijder, Lando Norris, die de leiding naar zich toegetrokken heeft. Ook hij staat momenteel één kwalificatieoverwinning voor op teamgenoot Daniel Ricciardo.

Bekijk hier de volledige stand in de kwalificatieduels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws