Lammers vindt boegeroep erg triest: 'Maar Verstappen kan erboven staan' Formule 1
Formule 1

Lammers vindt boegeroep erg triest: 'Maar Verstappen kan erboven staan'

Lammers vindt boegeroep erg triest: 'Maar Verstappen kan erboven staan'

Jan Lammers schijnt zijn licht op de afgelopen race van Max Verstappen in Abu Dhabi. De 25-jarige domineerde opnieuw samen met Red Bull Racing en dat toont volgens de oud-coureur de nieuwe generatie. Toch zit er een keerzijde aan het succes, want niet iedereen is fan van de Nederlander. Hij wordt dan ook geregeld uitgejouwd.

Verstappen wist in Abu Dhabi opnieuw te winnen en met zijn tweede titel al een tijdje op zak, is het voor Lammers duidelijk dat hij heel uniek is. 'Het is een heel bijzonder tijdperk en een bijzondere generatie en dat is wat Max laat zien', begint de 66-jarige in de NOS Formule 1-podcast. 'De feiten spreken zo voor zich. Vijftien overwinningen in één seizoen, wat doet zo'n jongen nou verkeerd?'

Toch blijven er mensen die geen fan zijn van de dominantie van Verstappen. 'Fans van andere coureurs nemen hem misschien kwalijk dat hij op het circuit soms een beetje hard aanvalt of verdedigt, maar hij is een racer pur sang', benadrukt Lammers. 'Dus ik ben heel erg bewust van hoe bijzonder het is wat we nu meemaken en hij inspireert zo veel mensen', voegt de oud-coureur eraan toe.

Lammers: 'Verstappen kan erboven staan'

Het afgelopen jaar was haat helaas een groot thema. Er werd naar coureurs geschreeuwd en op sociale media kreeg bijvoorbeeld Verstappen het ene na het andere nare bericht. 'Met al zijn dominantie van dit jaar heb ik dan toch een beetje met hem te doen op de momenten dat hij uitgejouwd wordt, met het boegeroep', verklaart Lammers. 'Wat wil je nou van een autocoureur? Als je echt een autosportfan bent vraag ik me af: hoeveel beter wil je het hebben?'

Lammers wil niet de therapeut uithangen. 'Maar ik heb het idee dat ik toch een soort triestheid in zijn ogen zie. Hij praat wel, maar dan kijkt hij toch wel om zich heen van: wat is dit nou?', vertelt de oud-coureur. 'Ik vind dat toch triest, maar gelukkig kan hij erboven staan en erboven presteren.' Volgens Lammers bewijst de regerend wereldkampioen dat hij ook de knop om kan zetten, want Verstappen bewijst keer op keer waarom hij zijn titels verdient.

'Je haalt veel uit de banden en dan betaal je de prijs'

Tijdens de Grand Prix op het Yas Marina Circuit lag Verstappen vrijwel elke ronde aan de leiding. Iets waar teamgenoot Sergio Pérez het niet per se mee eens was. Hij wilde namelijk voor de Nederlander rijden, zodat hij de tweede plek in het kampioenschap kon veiligstellen. 'Dan gaat hij zeggen dat Max hem ophoudt. Ik vond het een hele unieke uitspraak', verklaart Lammers. 'Misschien heeft hij het nodig voor zijn eindejaarfilm', grapt de oud-coureur. 'Ik vond dat een beetje gek.'

Eerder al liet Jos Verstappen, vader van de tweevoudig wereldkampioen, weten dat zijn zoon gewoon beter met zijn banden kon omgaan. Iets waar Lammers zich bij aansluit, want volgens hem vroeg Pérez te veel van zijn harde band. 'Je haalt heel veel uit je banden aan het begin en dan betaal je de prijs', verklaart de directeur van de Dutch GP. Verstappen rijdt elke ronde ongeveer dezelfde tijden, terwijl die van Pérez meer schommelen. 'Dus die constantheid wil zeggen dat Pérez aan zijn taks zit en dat hij enorm aan het pushen is en soms te hard. Max doet met zijn uurwerkje gewoon netjes zijn rondes', eindigt Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws