Wolff onzeker over competitiviteit Mercedes in 2023: 'Onze concurrentie is heel erg sterk' Formule 1
Formule 1

Wolff onzeker over competitiviteit Mercedes in 2023: 'Onze concurrentie is heel erg sterk'

Wolff onzeker over competitiviteit Mercedes in 2023: 'Onze concurrentie is heel erg sterk'

Toto Wolff weet niet zeker of Mercedes volgend jaar daadwerkelijk mee kan doen in de strijd om de titel. De Duitse renstal liep dit jaar achter de feiten aan, waar Red Bull Racing en Ferrari vooral aan het begin een groot gat konden slaan naar Mercedes. Het team kon gedurende het seizoen het gat nog enigszins verkleinen, waardoor de prominente figuren bij de achtvoudig constructeurskampioen de hoop houden volgend jaar weer competitief te zijn.

Volgens Wolff was het ook vooral Lewis Hamilton die ervoor zorgde dat de hoofden niet gingen hangen bij het team. De zevenvoudig wereldkampioen is verslagen door George Russell, maar dat maakt de teambaas niet zoveel uit. 'Ik ken hem natuurlijk al tien jaar, ook op persoonlijk vlak, en ik kan zeggen dat hij dit jaar exceptioneel was', wordt Wolff geciteerd door The Guardian. 'Zijn prestaties waren al goed, maar nog beter was zijn houding. Hij heeft ons gedurende het jaar geholpen en de energie hoog gehouden op de moeilijke dagen.'

Wolff: 'Weet niet zeker of we terug kunnen klappen'

Het gehele jaar liep Mercedes achter de feiten aan, maar in de afgelopen weken heeft het team de weg omhoog enigszins gevonden. De renstal kijkt bijvoorbeeld naar de redenen dat andere teams hun dominantie verloren zijn. 'Vaak ligt het aan een reglementswijziging, mensen die vertrekken of de banden die fundamenteel veranderen. Wij kregen te maken met een reglementswijziging. Daar hebben we fouten in gemaakt, maar onze fundering staat nog steeds.'

De Duitse renstal hoopt dan ook dat het team volgend jaar weer mee kan doen in de strijd om het wereldkampioenschap. Desondanks zet Wolff daar nog wel enige vraagtekens bij. 'Ik weet helemaal niet zeker of we terug kunnen slaan en mee kunnen strijden om het kampioenschap volgend jaar. We moeten ons realiseren dat de concurrentie heel erg sterk is, maar we zullen er alles aan gaan doen om ze bij te houden volgend jaar', aldus de Mercedes-teambaas.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws