'Latifi, Mazepin en Nissany voornaamste kandidaten voor overname Williams' Formule 1
Formule 1

'Latifi, Mazepin en Nissany voornaamste kandidaten voor overname Williams'

'Latifi, Mazepin en Nissany voornaamste kandidaten voor overname Williams'

Nu Williams aangekondigd heeft dat het in financieel opzicht niet meer op eigen benen kan staan, moet het noodlijdende Formule 1-team op zoek naar een koper. La Gazzetta dello Sport weet dat er drie kandidaten zijn die een overname wel zien zitten - met name nu deelname aan de Formule 1 er zó aantrekkelijk uit ziet.

De Italiaanse sportkrant laat weten dat de familie Latifi misschien wel op pole position staat om vanaf 2021 het roer over te nemen in Grove: 'Michael Latifi, de vader van Nicholas Latifi, kijkt uit naar het debuut van zijn zoontje in de Formule 1. De Canadees, die van oorsprong een Iraanse achtergrond heeft, beheert Sofina Food.' Met dit voedselverwerkingsbedrijf is hij schatrijk geworden, een jaarlijkse investering van maximaal 135 miljoen dollar zou niet ondenkbaar zijn.

Omdat zijn zoontje al actief is voor het team en Williams al leningen afgesloten heeft bij de multimiljardair, lijkt een samenwerking met de familie Latifi niet minder dan logisch: 'De carrière van zijn zoon is voor hem belangrijk, maar zijn interesse in de sport ligt breder.'

'Hij heeft een tien procent aandeel in McLaren Automotive (niet het team, red.). Latifi heeft Williams recent een lening verstrekt van 22 miljoen euro, met het historische Williams-museum en de oude bolides als onderpand. Het zou niet vergezocht zijn om een overname van Latifi sr. te verwachten', vervolgt Mario Salvini, die voor het medium schrijft.

Mazepin had twee jaar geleden al interesse

De tweede naam die op het lijstje staat is die van multimiljardair Dmitry Mazepin. Mazepin, die zijn geld verdient in de productie van kunstmest en ammonia, zou twee jaar geleden al 250 miljoen dollar per jaar, over een periode van vier jaar, geboden hebben voor de overname van Racing Point. 'Alleen omdat de juridische administrator die over de zaak ging het bod van Lawrence Stroll liever had, viel die overname in het water.'

'Iemand die werkzaam was voor Liberty Media suggereerde dat Mazepin daarna zijn pijlen zou richten op Williams, maar een deal kwam er niet. Nu er in de Formule 1 licht aan het einde van de tunnel zichtbaar is zou de sport kunnen fungeren als ware investering, en niet alleen maar als 'speelplaats' voor zijn zoontje Nikita', wordt gemeld. Nikita is momenteel actief in de Formule 2 maar zou met de investering van zijn vader de overstap gemakkelijk kunnen maken.

De interesse uit het verleden lijkt volgens Salvini meer dan genoeg bewijs om een bod te mogen verwachten: 'Gezien het feit dat Mazepin twee jaar geleden al bereid was één miljard dollar te investeren in een team, lijkt het met het huidige budgetplafond een kwestie van tijd voordat de Rus een bod uitbrengt.'

Nissany als optie

Ook Chanoch Nissany zou interesse hebben. De Israëlische ondernemer en investeerder ziet een deelname aan de sport na de invoering van het budgetplafond wel zitten, wordt opgemerkt. 'Nissany, die ooit één vrije training voor Minardi reed in 2015, kan vanuit Israël op veel financiële steun rekenen.' Zijn zoontje is momenteel reservecoureur bij Williams. Dit zet het gerucht meer sterkte bij. (Foto: Williams F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws