Lawson belangrijk puntje vergeten voorafgaand aan F1-debuut: 'Ik heb het ze nooit verteld' Formule 1
Formule 1

Lawson belangrijk puntje vergeten voorafgaand aan F1-debuut: 'Ik heb het ze nooit verteld'

Lawson belangrijk puntje vergeten voorafgaand aan F1-debuut: 'Ik heb het ze nooit verteld'

Het is niet onbekend dat Liam Lawson op een bijzondere manier zijn entree maakte in de koningsklasse van de motorsport. Terwijl de meeste coureurs zich tot in de puntjes voorbereiden op een mogelijk Formule 1-debuut, was Lawson zo overweldigd door de gebeurtenissen dat hij één belangrijk detail vergat: zijn bazen bij de Super Formula op de hoogte brengen van zijn nieuwe avontuur.

Drie weken geleden werd Liam Lawson in het holst van het weekend opgeroepen om de geblesseerde Daniel Ricciardo bij het AlphaTauri-team te vervangen. De Kiwi-coureur greep deze kans met beide handen en nam de AT04 over voor de zaterdag en de zondag op het prachtige Zandvoort-circuit. Een onverwachte wending in zijn carrière die zijn wereld op zijn kop zette. Lawson, die eerder in Japan voor Team Mugen in de Super Formula reed, was eigenlijk teruggevlogen naar Europa om als reservecoureur voor Red Bull Racing te dienen. Zijn reguliere werkzaamheden in de Super Formula waren het laatste waar hij aan dacht terwijl hij zich concentreerde op zijn nieuwe rol bij AlphaTauri. Het lijkt er echter op dat de adrenaline van de Formule 1 zijn communicatievaardigheden beïnvloedde, want hij vergat zijn bazen bij de Super Formula op de hoogte te brengen van zijn nieuwe uitdaging.

Vergeten zijn nieuwe rol te benoemen

Gevraagd door internationale media naar de reactie van zijn Super Formula-bazen, moest Lawson toegeven: ‘Nu je het noemt, heb ik ze dat inderdaad nooit verteld!’ Het hele proces verliep razendsnel, en hij gaf toe: ‘Het gebeurde allemaal heel, heel snel. Ik heb sindsdien met ze gesproken, maar het was iets wat ik ze eigenlijk niet heb verteld.’ Gelukkig lijken zijn verplichtingen in de Formule 1 geen invloed te hebben op zijn Super Formula-racekalender, waarin hij momenteel de tweede plaats in het kampioenschap inneemt. Lawson spreekt vol lof over zijn team in de Super Formula. ‘Ze zijn het hele seizoen door superondersteunend geweest. Het was geweldig om met ze te werken en ik denk eerlijk gezegd dat het me veel heeft geholpen om klaar te zijn voor zoiets als dit.’

Wat betreft zijn ambities voor een fulltime Formule 1-zitje in 2024, is Lawson vastbesloten om door te gaan met zijn opwaartse carrièretrend. ‘Ik denk dat het nu gewoon gaat om het optimaal benutten van deze situatie. We moeten gewoon afwachten wat er gebeurt, maar het is natuurlijk erg zeldzaam dat je de kans krijgt om in de Formule 1 te rijden en ik heb die nu, dus het gaat er gewoon om dat ik er het beste van maak. Ik heb nu een voorproefje gehad en het is zeker iets waar ik verliefd op ben geworden. Ik denk niet dat ik meer genoegen kan nemen met iets minder’, aldus de Nieuw-Zeelander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws