Alonso over unieke straatrace van Singapore: 'Het is een zeer veeleisende race' Formule 1
Formule 1

Alonso over unieke straatrace van Singapore: 'Het is een zeer veeleisende race'

Alonso over unieke straatrace van Singapore: 'Het is een zeer veeleisende race'

Fernando Alonso, coureur van het Aston Martin Formule 1-team, heeft onlangs tijdens de persconferentie zijn inzichten gedeeld over de uitdagingen van racen op stratencircuits en de voortdurende ontwikkeling van het team. Zijn woorden bieden een waardevol inzicht in de complexiteit van de Formule 1 en de voortdurende strijd om competitief te blijven.

Alonso begon met het bespreken van de unieke aard van stratencircuits, zoals het Marina Bay Street Circuit, waar hij opmerkte: ‘Het is een zeer veeleisende race. Alles is warmer dan normaal, de muren zijn erg dichtbij, dus je moet vertrouwen hebben in de auto, zoals in Monaco en Bakoe.’ Deze uitspraak onderstreept de technische precisie en het mentale uithoudingsvermogen die vereist zijn om uit te blinken op deze uitdagende banen. Ondanks de uitdagingen van Singapore vinden de meeste coureurs het een geweldig circuit om op te racen. De uitdagingen brengen spanning mee voor zowel de coureurs als de fans van de sport.

Terugblik op Monza

Wat betreft de prestaties van het team in voorgaande races, was Alonso eerlijk en open: ‘In Monza waren we niet competitief, maar hier in Singapore hopen we in betere vorm te zijn. Op sommige stratencircuits, zoals Monaco, hebben we het goed gedaan, maar in Bakoe was dat niet het geval.’ Alonso erkende ook de grillige aard van de huidige competitie. ‘Het is nog een lange weg te gaan tot Abu Dhabi. Bij sommige races zijn we de op een na snelste. Bij andere races voelen we ons als het vijfde of zesde snelste team. We bevinden ons in een bevoorrechte positie, vechtend met topteams. We moeten het race voor race bekijken en dan zullen we zien.’

Tot slot wierp Alonso licht op de geruchten rondom de mogelijke terugkeer van Sebastian Vettel. ‘Je weet niet precies waar het vandaan komt. Het is aan Sebastian. Toen Daniel (Ricciardo, red.) terugkwam, zag je dat het een uitdaging was en dat mag je niet onderschatten.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws