Shovlin tevreden over prestaties Mercedes in Singapore: 'Nu kunnen we de strijd aan met Ferrari' Formule 1
Formule 1

Shovlin tevreden over prestaties Mercedes in Singapore: 'Nu kunnen we de strijd aan met Ferrari'

Shovlin tevreden over prestaties Mercedes in Singapore: 'Nu kunnen we de strijd aan met Ferrari'

Ook Andrew Shovlin, de Trackside Engineering Director van het team van Mercedes, kan met een gerust hart terugkijken op de prestaties die de coureurs leverden in Singapore. Ook hij zag George Russell in de laatste ronde zijn auto in de muur parkeren, maar de resultaten die het team leverden brachten hen naar de derde plek in het constructeurskampioenschap dus veel tijd om te treuzelen is er niet. Shovlin verwacht dat de aankomende zeven races het verschil zullen maken in het gevecht tussen Mercedes en Ferrari, maar hij weet ook dat dit weekend in Singapore een positieve herinnering zal worden voor het team.

Mercedes zat er in Singapore vanaf het begin al verrassend dicht bij, al waren de meningen daar binnen het team over verdeeld. Russell wist de tweede startpositie te bemachtigen tijdens de kwalificatie nadat hij tijdens de trainingen de kwaliteiten van de Mercedes-bolide al optimaal wist te benutten, maar Lewis Hamilton was minder tevreden. De zevenvoudig wereldkampioen kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan de vijfde tijd, en de podiumplek op de zondag kon die zure nasmaak niet wegwerken. Toch ziet Shovlin de positieve punten van het raceweekend in Singapore in, en gelooft hij dat het van groot belang zal zijn voor de motivatie de komende raceweekenden.

Mercedes maakt zich klaar voor gevecht met Ferrari

In het persbericht van Mercedes benadrukt Shovlin dat ze het bij het team van Mercedes hier en daar wel naar de zin hadden, ondanks de moeilijkheden. 'We hadden er echt wel plezier in dit weekend. Er kwamen een aantal dappere beslissingen vanuit het strategie-team en de auto deed het ook goed.' De Mercedes-coureurs konden tenslotte vooraan meestrijden om een podiumplek, en bleken daarin nog vrij succesvol te zijn. 'Het was een goede herinnering voor het team om te merken hoe leuk het kan zijn om vooraan mee te vechten om de podiumplekken.'Logischerwijs vond ook Shovlin het een spijtige situatie toen hij Russell in de muur zag verdwijnen, maar verzekert ook dat ze er als team wel weer bovenop zullen komen. 'George (Russell, red.) had niet sneller naar het team kunnen komen om zijn excuses aan te bieden, en het is vervelend dat we die punten verloren maar we zijn één team en juist daarom komen we er ook samen weer bovenop.'

Mercedes heeft nu, na de podiumplek van Hamilton, de derde positie in het constructeurskampioenschap in handen, tot grote vreugde van de Trackside Engineering Director. 'We kunnen nu echt wel zeggen dat ons gevecht met Ferrari voor die tweede plek in het kampioenschap er spannend uit begint te zien. Er is nog altijd een groot gat wat punten betreft maar uiteindelijk zal het erom gaan wie de komende zeven races de beste auto heeft.' Aan motivatie in ieder geval geen gebrek bij Mercedes, en al helemaal niet na de sterke prestatie in Singapore. 'Dit weekend zal het team alleen maar gemotiveerder maken en meer energie geven als het gaat om het wekelijks strijden voor het podium. We kunnen echt positieve punten meenemen naar Japan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws