Leclerc in de wolken met F1-75: 'Ik kan winnen zonder spectaculair te hoeven doen' Formule 1
Formule 1

Leclerc in de wolken met F1-75: 'Ik kan winnen zonder spectaculair te hoeven doen'

Leclerc in de wolken met F1-75: 'Ik kan winnen zonder spectaculair te hoeven doen'

Charles Leclerc heeft na een dominante zege in Melbourne zijn voorsprong in het kampioenschap vergroot naar 34 punten. De voorsprong op regerend wereldkampioen Max Verstappen is zelfs nog groter, namelijk 46 punten. Alles lijkt momenteel crescendo te gaan voor de Monegask en het team van Ferrari. Vanaf het moment dat de lampen op groen gingen tijdens de testdagen in Barcelona werd de Italiaanse renstal al gezien als één van de favorieten voor de wereldtitel.

Teams als Red Bull Racing en Mercedes hebben al upgrades beloofd voor de aankomende races. Ferrari lijkt het voorlopig nog te gaan doen met de auto die ze hebben gebouwd voor de wintertests. Teambaas Mattia Binotto legde de nadruk aan het begin van het seizoen dan ook op het begrijpen van de auto en niet op het ontwikkelen van de auto. De F1-75 was in de basis direct al een snelle bolide. 'Ik ben gewend om in snelle auto's te rijden, maar deze auto in de Formule 1 is echt van een andere categorie', stelt Charles Leclerc bij Corriere.it.

Hierdoor heeft de Ferrari-coureur in de eerste drie races van het seizoen al twee overwinningen weten te boeken. Dit waren de eerste twee overwinningen van Ferrari sinds de Grand Prix van Singapore in 2019. 'Alles is veranderd in vergelijking met de afgelopen twee seizoen', vervolgt Leclerc. 'Ik weet dat ik kan winnen zonder dat ik hoef te overdrijven. Ik hoef geen riskante of spectaculaire inhaalacties te doen om posities te winnen. Ik moet gewoon mijn taken voltooien.'

Leclerc: 'Ferrari kent nul problemen'

Red Bull heeft met de RB18 ook een snelle auto weten te bouwen, maar de betrouwbaarheid is nog ver te zoeken. De auto lijkt nog niet onder elke omstandigheid goed te kunnen presteren, terwijl de F1-75 dat juist wel kan. Lelcerc prijst zichzelf dan ook gelukkig. 'In Australië voelden de banden perfect aan van het begin tot aan het einde. Bovendien hebben we een motor die gewoon niet kapot te krijgen is. Van Barcelona tot en met Australië hebben we nul problemen gehad', aldus de Ferrari-rijder.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws