Sainz voorziet leuke strijd met Mercedes: 'Maar ze zijn sterk op zondag, en dat is onze zwakte' Formule 1
Formule 1

Sainz voorziet leuke strijd met Mercedes: 'Maar ze zijn sterk op zondag, en dat is onze zwakte'

Sainz voorziet leuke strijd met Mercedes: 'Maar ze zijn sterk op zondag, en dat is onze zwakte'

Carlos Sainz weet dat Ferrari haar zondagen moet verbeteren als ze Mercedes nog wil verslaan in de strijd om P2 in het kampioenschap. Momenteel is de Duitse renstal juist sterk op zondag, en dat is de zwakte van Ferrari. Hoe dan ook verwacht Sainz een leuke strijd tussen de teams richting het einde van het seizoen.

Terwijl de eerste plek in het kampioenschap al lang en breed door Red Bull Racing is geclaimd, gaat de strijd om P2 nog door tot het einde van het seizoen. Mercedes staat op P2 met slechts 22 punten voorsprong op Ferrari, dus er is voor beide renstallen nog genoeg mogelijk. Sainz erkent echter wel dat het dan tijd wordt dat Ferrari een aantal goede zondagen gaat draaien. 'Ik denk dat onze race pace het hele jaar door een zwakte is geweest', begint Sainz in de persconferentie van de Grand Prix van São Paulo 2023. 'We presteren altijd beter in de kwalificaties, maar we hebben wisselende resultaten in de races, afhankelijk van het circuit.'

Het team uit Maranello gaat zich dan ook richten op de laatste paar races om het vervolgens me te nemen naar 2024. 'Mercedes staat 22 punten voor in het kampioenschap, wat best wel wat is', vervolgt de Madrileen. 'Ze zijn sterk op zondag, en dat is onze zwakte, ik ben er zeker van dat we de druk kunnen blijven uitoefenen, maar we mogen geen fouten maken om de kansen te benutten', erkent de Spanjaard. 'Het is een leuke strijd, we zijn erg close in de races, maar ze halen ons in en gaan ons voorbij. Ik hoop dat we dat in de laatste drie races om kunnen draaien om voorop te eindigen', klinkt Sainz resoluut.

Tekst gaat verder onder de foto

mercedes ferrari
Mercedes is Ferrari de laatste tijd vooral op zondag te snel af. (Foto: ProShots)

Sainz in dubio betreffende sprints: 'Zaterdag onthult te veel wat er op zondag gaat gebeuren'

Dit weekend wordt er in Brazilië de zesde en laatste sprint van het weekend verreden. Sainz is van mening dat de Formule 1 moet blijven experimenteren met verschillende formats voor de sprintraces, om een situatie te ontwikkelen waarbij de race op zaterdag niet te veel lijkt op het hoofdevenement op zondag. 'Op dit moment ben ik het ermee eens dat zes races genoeg zijn. Maar ik ben het er ook mee eens dat de zaterdag te veel onthult over wat er op zondag gaat gebeuren, wat in feite de eerste stint van de race op zondag is, wat je op tv ziet', is de Spanjaard van mening.

'En dat helpt niet. Ik denk dat de show de hoofdrace is, de Grand Prix. Dus als je op dat punt bent gekomen, kun je beter iets anders proberen op zaterdag', zegt Sainz. 'Is dat omgekeerde startopstellingen? Is dat kwalificatie over één ronde? Ik weet het niet. Maar aangezien het sprintrace-format op dit moment een soort experiment is in de Formule 1, sta ik open voor voortdurende experimenten om te zien welk format het beste is', vervolgt de Ferrari-coureur. 'Voor mij voelt het huidige format gewoon niet helemaal goed voor wat er dan op zondag gebeurt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws