Leclerc kon niet met woede omgaan in strijd met Verstappen Formule 1
Formule 1

Leclerc kon niet met woede omgaan in strijd met Verstappen

Leclerc kon niet met woede omgaan in strijd met Verstappen

Charles Leclerc en Max Verstappen hebben dit seizoen hun rivaliteit hernieuwd. Als tieners vochten de twee coureurs al de nodige gevechten uit op de kartbaan en nu vechten de twee coureurs voor het eerst samen om overwinningen in de Formule 1. Volgens Riccardo Ceccarelli, hoofd van de Formula Medicine, zijn de prestaties van Leclerc een beloning voor zijn verbeterde houding op de baan.

Ceccarelli werkte al met Leclerc toen hij nog maar 13 was en gaf hem een mentaal trainingsprogramma dat atleten helpt in hun ontwikkeling op weg naar de professionele sport. In een interview met de Italiaanse krant Il Foglio, herinnerde de arts zich hoe het paar botste nadat ze beiden waren gediskwalificeerd in een kartrace. 'Charles' probleem was om zijn race-enthousiasme onder controle te houden. Hij kon zijn woede soms niet inhouden en zich verkeerd gedragen.' Zo haalt de Italiaan een incident uit de karttijd aan: 'Hij gaf Max een beuk na de finish omdat hij dacht dat het oneerlijk was. Charles kon niet met zijn woede omgaan. Dat was zijn zwakke punt. We hebben daar veel aan gewerkt en ik denk dat je de resultaten kunt zien.'

Betere auto maakt betere coureur

Ceccarelli gelooft ook dat het krijgen van een competitieve auto heeft geholpen om Leclerc's vertrouwen op te krikken. Ferrari heeft zich namelijk beter weten aan te passen aan de nieuwe reglementen in de Formule 1 dan haar rivalen Mercedes en Red Bull. 'In vergelijking met vorig jaar is voor mij de auto het meest veranderd. De auto lijkt nu op maat gemaakt voor hem en hij kan het tot het maximum pushen. Hij heeft zijn zelfvertrouwen hervonden en kan er tot het uiterste mee gaan zonder risico's te nemen', aldus Ceccarelli.

'Een winnaar zoals Charles is, wil winnen en als hij het gevoel heeft dat hij de auto niet heeft, verliest hij vertrouwen en rust. Het is frustrerend, je neemt wat meer risico's, je begeeft je buiten je comfortzone', zegt Ceccarelli. Ondanks zijn goede vorm heeft de Italiaan toegegeven dat hij op zijn hoede is voor de verbeteringen die Red Bull nog kan brengen. 'Het zal moeilijk worden om Red Bull bij te benen in termen van ontwikkeling.' Ceccarelli zei echter wel dat hij er 'vertrouwen' in had dat Ferrari ook vooruitgang zou boeken naarmate het seizoen vorderde en daarbij ook een 'verbeterde' Leclerc in huis heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws