Teamgenoten geven Leclerc wat extra's in titelstrijd: 'Verstappen had dat nooit' Formule 1
Formule 1

Teamgenoten geven Leclerc wat extra's in titelstrijd: 'Verstappen had dat nooit'

Teamgenoten geven Leclerc wat extra's in titelstrijd: 'Verstappen had dat nooit'

Max Verstappen en Charles Leclerc hebben tijdens de eerste races van het seizoen mogen uitvechten wie er met de overwinning huiswaarts keerden. Lelcerc wist twee zeges op zijn naam te schrijven, terwijl Verstappen de andere race wist te winnen. De Nederlander kende echter wel veel pech vanwege twee uitvalbeurten, maar dat doet niet af aan de vorm van Leclerc. Marc Gene, voormalig Formule 1-coureur, stelt dat de Ferrari-rijder klaar is om kampioen te worden.

Door de twee uitvalbeurten van Verstappen heeft Leclerc nu een voorsprong van 46 punten op de Nederlander. Gene heeft een positieve ontwikkeling gezien bij de Monegask, waardoor hij nu rijpt lijkt voor een wereldtitel. 'Hij heeft mentaal een stap gezet en hij heeft de mentaliteit om kampioen te worden', zegt de Spanjaard bij Corriere dello Sport. 'Hij is volwassener geworden en hij werkt op een verstandige manier. Hij heeft in een jaar tijd een hele grote stap gezet.'

De afgelopen twee seizoenen hebben de slechte resultaten de Ferrari-coureur op een positieve manier anders weten te vormen. Leclerc was niet meer gewend om vooraan te rijden, maar nu lijkt hij klaar om alles te winnen. 'Je leert in het leven ook van de nederlagen die je lijdt. Hij heeft veel bijgeleerd, omdat hij voor 2022 veel achteraan moest rijden. Hij is klaar om races te winnen, want dat heeft hij ook in andere klassen laten zien. Hij is het gewend om voor de titel te strijden en zal dan ook geen extra druk voelen.'

Leclerc met voordeel ten opzichte van Verstappen

Gene ziet een belangrijk voordeel voor Leclerc in zijn strijd met Verstappen. Dat voordeel ziet de ambassadeur van Ferrari bij de teamgenoten die de viervoudig racewinnaar heeft gehad. 'Teamgenoten als Sebastian Vettel en Carlos Sainz geven wat extra's. Dat heeft Verstappen nog nooit gehad. Carlos lijkt wel een beetje op Sebastian en dat heeft Leclerc alleen maar geholpen om te groeien', aldus Gene.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws