Hamilton kalm richting Magnussen: 'Het was niet zo frustrerend voor mij' Formule 1
Formule 1

Hamilton kalm richting Magnussen: 'Het was niet zo frustrerend voor mij'

Hamilton kalm richting Magnussen: 'Het was niet zo frustrerend voor mij'

Na afloop van de sprintrace op het circuit van Miami is Lewis Hamilton samen met Haas-coureur Kevin Magnussen een van de meest besproken coureurs. De twee coureurs uit het Verenigd Koninkrijk en Denemarken vochten samen het grootste duel uit tijdens de race. Hamilton probeerde langs Magnussen te komen die op zijn beurt teamgenoot Hülkenberg probeerde te beschermen. De Deen kreeg flink wat tijdstraffen te verduren, maar Hamilton stoorde zich niet zo zeer aan het optreden van de Haas-coureur.

Voor de camera's gaf Magnussen na afloop van de sprintrace toe dat hij de opgelegde tijdstraffen terecht vond. 'Dat vind ik heel eerlijk van hem en vrij cool, eerlijk gezegd', laat Hamilton weten voor de camera van SkySports.

Genoten van het racen

Het gevecht met Magnussen heeft Hamilton niet als onaangenaam ervaren. 'We reden een goede race', begint de Brit. 'Hier en daar zochten we een beetje de randjes op, maar daar houd ik wel van. Ik houd ervan om hard te racen. Voor mij was (het optreden van Magnussen, red.) niet heel frusterend. Dit is gewoon wat je doet om te kunnen werken als team. Dus bravo.' Mede door het optreden van Magnussen wist Hülkenberg als zevende te finishen in de sprintrace.

Hamilton lijkt niet ontevreden met het resultaat dat hij heeft weten neer te zetten. Toch kreeg hij net als Magnussen ook een tijdstraf. De straf die hij kreeg voor het te hard rijden in de pitlane bedroeg maar liefst twintig seconden. Hierdoor verloor de zevenvoudig wereldkampioen zijn achtste plaats en eindigde hij op de zestiende plaats na afloop van de sprintrace. 'Ik heb alles gegeven. Ik voel me oké', vertelt Hamilton aan F1TV.

In de eerste ronde van de sprintrace raakte de Mercedes van Hamilton al kort verstrikt in een botsing tussen de McLaren van Lando Norris en de Aston Martin van Fernando Alonso en die van Lance Stroll. Alonso hield hier een lekke band aan over en Norris en Stroll moesten hun sprintrace vroegtijdig beëindigen. 'Iedereen drukte zo hard hij kon en ik dook in een gat. Ik denk dat de jongens wijd gingen en vervolgens weer terugkwamen. Het was ongeveer op dat punt dat we elkaar raakten. Daarna was het alleen maar vechten, proberen langs de Haas-auto's te komen.'

Hamilton vond het geen makkelijke race, maar zegt er wel van te hebben genoten. 'Het was een moeilijk gevecht. Maar ik genoot er gewoon van om te racen.' Toch betekent dat niet dat de opgelegde tijdstraf hem niets doet. 'De tijdstraf is natuurlijk heel rot', sluit Hamilton af.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws