Leclerc over rivaliteit met Verstappen: 'Je laat natuurlijk nooit ruimte voor een ander' Formule 1
Formule 1

Leclerc over rivaliteit met Verstappen: 'Je laat natuurlijk nooit ruimte voor een ander'

Leclerc over rivaliteit met Verstappen: 'Je laat natuurlijk nooit ruimte voor een ander'

Het kampioenschap lijkt bijna beslist met 116 punten voorsprong voor Max Verstappen. Er is nog een hele kleine kans dat de man op de tweede plaats, Charles Leclerc, hem van de troon stoot. Volgens de Monegask is het wel een mogelijkheid.

'Het wordt moeilijker, maar uiteindelijk is niets onmogelijk en ik zal vechten tot het einde', zo vertelt hij, geciteerd door DAZN. De coureurs Verstappen en Leclerc kenden elkaar al voordat ze in de Formule 1 raceten. In de karting reden de twee ook al tegen elkaar, maar de Monegask had nooit verwacht dat ze nu nog tegen elkaar zouden strijden. 'Max en ik wisten niet dat we tegelijkertijd in de Formule 1 zouden racen', vertelt de coureur.

Er is een bekende video van jaren geleden van de Nederlander en Leclerc die na een kartrace beiden erg boos zijn op elkaar. Volgens de Ferrari-coureur staat die periode redelijk los van hoe ze nu met elkaar omgaan. 'We waren minder volwassen, veel jonger en we namen de zaken persoonlijker op dan we nu doen', zo legt hij uit. Het was erg duidelijk dat de jonge coureurs toentertijd niet erg op elkaar gesteld waren.

Leclerc: 'Mijn grootste rivaal was waarschijnlijk Max'

Tijdens die befaamde race in 2012 waren de twee kemphanen aan het vechten voor de eerste positie en na een paar keer elkaar te duwen was met name Verstappen erg boos. Leclerc heeft wel een verklaring voor de acties op het circuit. 'Natuurlijk, als je in de auto zit, zou je nooit ruimte laten voor iemand anders die je zou kunnen inhalen', vertelt de coureur. 'We doen ons best om de ander achter ons te houden', voegt hij eraan toe.

'We weten ook dat de coureurs in de auto verschillende mensen zijn dan daarbuiten en ik vind het fantastisch dat we dat beseffen', verklaart Leclerc. Net zoals de twee coureurs nu met elkaar vechten, deden ze dat dus ook in de andere kampioenschappen. 'Tijdens het karten was mijn grootste rivaal waarschijnlijk Max', concludeert de Monegask. Voor de fans is het nu in ieder geval nog steeds een mooie strijd en hopelijk zullen de twee dan ook nog lang tegen elkaar vechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws