Sainz denkt volgend jaar stijgende lijn Ferrari door te zetten: 'Rome is niet in één dag gebouwd' Formule 1
Formule 1

Sainz denkt volgend jaar stijgende lijn Ferrari door te zetten: 'Rome is niet in één dag gebouwd'

Sainz denkt volgend jaar stijgende lijn Ferrari door te zetten: 'Rome is niet in één dag gebouwd'

Carlos Sainz had een ietwat teleurstellende race. Waar zijn teamgenoot tweede eindigde, viel de Spanjaard net buiten het podium. Volgens hem is dat vergelijkbaar met het hele jaar. Zowel Ferrari als hijzelf hadden het op meerdere momenten erg lastig, maar komend jaar kan de stijgende lijn van de afgelopen seizoenen hopelijk worden doorgezet.

Sainz had een mooi gevecht met Lewis Hamilton op het Yas Marina Circuit. 'Ik denk dat het een goed gevecht was, maar helaas een gevecht dat gecompromitteerd was', begint de Spanjaard bij Viaplay. 'Hij sneed de chicane af en ik had de positie al. Hij gaf de positie erg tricky terug. Toen passeerde hij me weer met DRS', gaat de Ferrari-coureur verder. Om de Brit daarna weer te passeren moest Sainz een hoop van zijn banden vragen. 'En dat verpestte mijn race en strategie. Zo gaat dat soms, maar we hadden een goede snelheid.'

Teamgenoot Charles Leclerc had een betere race en het team wist de tweede plaats in het constructeurskampioenschap vast te houden. 'Ik denk dat het uiteindelijk een goed seizoen is geweest voor het team. Je moet terugdenken aan de afgelopen twee seizoenen en weer vechten voor overwinningen en de tweede plek in het kampioenschap behalen, ik denk dat het over het algemeen een goed seizoen is', verklaart Sainz bij Sky Sports F1.

Sainz: 'De eerste helft van het seizoen was zwaar voor mij'

Toch verliep het jaar nog lang niet zoals de 28-jarige had gehoopt. 'We maakten veel fouten en we hebben niet zo goed doorontwikkeld als Mercedes en Red Bull Racing. Dit zijn dingen die we meenemen voor volgend seizoen', vertelt Sainz. 'Ik denk duidelijk dat Red Bull een behoorlijk solide pakket heeft, die vrijwel op elk circuit werkt. De eerste helft waren wij overal snel, maar deze seizoenshelft ontwikkelden we niet veel.'

Persoonlijk ziet de Ferrari-coureur ook een hoop verbeterpunten. 'ik ben niet blij met mijn seizoen, ik ga niet liegen. De eerste helft was te zwaar voor mij. Ik had vrijwel overal te weinig snelheid en dit was de eerste keer in mijn carrière dat ik twee of drie tienden achterbleef op mijn teamgenoot. Charles reed heel goed in de eerste helft van het seizoen en dit legde mijn beperkingen bloot, maar ik vond ze. Uit ervaring is bekend dat Rome niet in één dag is gebouwd. Je moet de vooruitgang zien die we de afgelopen twee seizoenen hebben gemaakt', concludeert Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws