Mercedes-coureurs sluiten jaar slecht af: 'Begonnen met auto die we niet wilden en eindigen ook zo' Formule 1
Formule 1

Mercedes-coureurs sluiten jaar slecht af: 'Begonnen met auto die we niet wilden en eindigen ook zo'

Mercedes-coureurs sluiten jaar slecht af: 'Begonnen met auto die we niet wilden en eindigen ook zo'

Lewis Hamilton en George Russell hadden allebei een tegenvallende race. Mercedes hoopte in Abu Dhabi nog een kans te maken op de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Maar met een uitvalbeurt van Hamilton en een vijfde plaats voor zijn teamgenoot, is dat niet gelukt.

Tijdens de eerste ronde was Hamilton in gevecht met Carlos Sainz, waardoor hij doorschoot over de kerbs. 'Ik denk dat de vloer een flinke klap te verwerken kreeg. Daar verloor ik wel wat performance door. Bovendien verschoof ook de balans in de auto, waardoor we de voorvleugel moesten veranderen tijdens de pitstop', begint de zevenvoudig wereldkampioen bij Sky Sports F1.

Wat betreft dit seizoen had het volgens de Brit beter gekund bij Mercedes. 'We begonnen met een auto die we niet wilden en we eindigen met een auto die we niet willen', vertelt hij. 'We moeten dus keihard blijven werken. Dat heeft men gedurende het jaar gedaan en daar ben ik heel erg trots op. We gaan vieren dat we zo hard hebben gewerkt als we weer terug zijn in de fabriek. De problemen kunnen ons helpen om in de komende jaren weer mee te doen om de titel', eindigt Hamilton hoopvol.

Russell: 'Na de pitstop was de race min of meer voorbij'

Ook de race van teamgenoot Russell op het Yas Marina Circuit had beter gekund. 'Het was niet de meest memorabele race van het seizoen', verklaart hij bij Viaplay. 'We hadden gewoon niet de snelheid in de auto dit weekend. Erg lastig. We hadden een goede start, maar zaten in de verkeerde positie in het gevecht met Carlos. We verloren vijf of zes seconden met de pitstop en toen de straf van vijf seconden.'

De Mercedes-coureur had op dat moment al erg veel tijd verloren en had daarna niet meer de snelheid om zich ver naar voren te vechten. 'Toen was onze race min of meer voorbij. We probeerden het, maar het ging niet.' De unsafe release na de pitstop was buiten de macht van Russell. 'Aan mijn kant was ik gewoon aan het wachten tot het licht op groen ging. Toen het licht op groen ging, zat Lando (Norris, red) er. Dat is lastig, er gebeurt zo veel. Dat gebeurt soms', eindigt de Brit teleurgesteld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws