Leclerc verbouwereerd na sprintkwalificatie: 'De hele auto schakelde zichzelf uit' Formule 1
Formule 1

Leclerc verbouwereerd na sprintkwalificatie: 'De hele auto schakelde zichzelf uit'

Leclerc verbouwereerd na sprintkwalificatie: 'De hele auto schakelde zichzelf uit'

Charles Leclerc had geen geweldige sprintkwalificatie in Oostenrijk. De Monegask ging net als de andere coureurs pas laat naar buiten, maar kwam nog voor het einde van de pitstraat stil te staan, waardoor hij uiteindelijk geen snelle ronde kon rijden. 'De hele auto schakelde zichzelf uit', geeft Leclerc aan bij F1TV.

De coureur van Ferrari klonk over de radio met zijn engineer allesbehalve blij en ook voor de camera na de kwalificatie heeft hij nog niet veel duidelijkheid gekregen vanuit het team. 'Ik weet niet wat er gebeurde', aldus de Monegask. 'Ik stond in de pitstraat, en ik had last van een anti-stall. De hele auto schakelde zichzelf uit', verklaart hij het incident vanuit zijn eigen oogpunt. Uiteindelijk kon Leclerc wel de pitstraat uitrijden, maar hij had inmiddels kostbare tijd verloren. De coureur was nog enkele tientallen meters van de start- en finishlijn verwijderd toen de tijd om was. Hij kreeg daardoor de geblokte vlag voordat hij aan een snelle ronde kon beginnen.

Ferrari niet sterk in Oostenrijk

'Het team zei dat we erover praten als ik terug in de garage ben, maar ik ben rechtstreeks van de auto hiernaartoe gekomen, dus ik weet het ook niet precies', aldus de coureur van de Italiaanse renstal, die nog in het duister tast wat betreft de ware reden dat zijn auto ermee ophield. Door het voorval en de vertraging die hij erdoor opliep, start Leclerc morgen bij de sprintrace vanaf P10 en dus moet hij zich naar voren vechten om punten te pakken.

De man van Ferrari denkt overigens niet dat hij mee had kunnen strijden voor poleposition. 'We waren niet supersterk', geeft hij eerlijk aan. 'Maar we hadden natuurlijk hoger dan de tiende plek kunnen staan. Het is dus wel wat teleurstellend', moet hij toegeven. We gaan uitzoeken wat er gebeurd is, en we proberen via een goede sprintrace terug naar voren te komen', sluit Leclerc af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws