Magnussen geen haast om beste vrienden te worden met Hülkenberg: 'Dat is niet nodig' Formule 1
Formule 1

Magnussen geen haast om beste vrienden te worden met Hülkenberg: 'Dat is niet nodig'

Magnussen geen haast om beste vrienden te worden met Hülkenberg: 'Dat is niet nodig'

Kevin Magnussen krijgt Nico Hülkenberg als teamgenoot tijdens het aankomende seizoen, waardoor velen even terugdenken aan het 'suck my balls' moment van het 2017-seizoen. Hoewel Magnussen geen haast heeft om dikke vrienden te worden met de Duitser, bevestigt hij wel dat hun relatie gewoon goed is. Het zou niet correct zijn om te blijven denken dat de twee elkaar niet mogen.

Net voor de laatste race van het 2022-seizoen maakte Haas bekend dat ze afscheid zouden nemen van Mick Schumacher. Daarvoor in de plaats zou zijn landgenoot Hülkenberg komen. De Duitser mag vanaf het 2023-seizoen aan de slag bij Haas. Magnussen en Hülkenberg kennen elkaar wel, vooral na de Grand Prix van Hongarije van 2017, waar de twee met elkaar clashten en de Deen zei dat hij de Duitser de meest onsportieve coureur op de grid vond. Daarop antwoordde Hülkenberg met de quote 'suck my balls, honey' wat veel mensen zich nog kunnen herinneren.

Terwijl het nog vaak aangehaald wordt, leken de coureurs het alweer te zijn vergeten. Hülkenberg maakte er namelijk regelmatig grapjes over en Magnussen gaf aan dat de komst van de Duitser bij de Amerikaanse formatie geen enkel probleem was. 'We zijn nooit echt close geweest', zegt Magnussen in gesprek met Motorsport.com. 'Maar in Bahrein zagen we elkaar op het vliegveld en toen hebben we voor het eerst weer eens bijgekletst', gaat de Deen verder. 'Veel mensen denken dat we een of andere ruzie hebben, maar dat is echt niet zo', verzekert Magnussen.

Magnussen heeft respect voor Hülkenberg als coureur

Haas haalde Hülkenberg binnen met het oog op stabielere resultaten. Met Schumacher in het team bleven die uit, volgens teambaas Guenther Steiner. Magnussen gaf aan dat hij zijn openheid zou aanhouden, maar hij voelde geen druk om snel maatjes te worden met de Duitser. 'Ik denk niet dat je beste vrienden moet worden. Dat is niet nodig', vervolgt de Deen. 'Ik bedoel, wie weet worden we beste vrienden!' grapt hij. 'Maar er is geen druk om iets op te bouwen ver van de baan', stelt Magnussen. 'Ik respecteer hem als coureur en ik denk dat dat het enige is wat er toe doet. Ik ga hem leren kennen als persoon. Ik weet het zeker dat we goed samen gaan werken op en buiten de baan', sluit Magnussen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws