Grosjean onder de indruk van Magnussen: 'Niet de schuld van coureurs dat het niet goed ging bij Haas' Formule 1
Formule 1

Grosjean onder de indruk van Magnussen: 'Niet de schuld van coureurs dat het niet goed ging bij Haas'

Grosjean onder de indruk van Magnussen: 'Niet de schuld van coureurs dat het niet goed ging bij Haas'

Romain Grosjean geeft aan erg verrast te zijn door de terugkeer van voormalig teamgenoot Kevin Magnussen. De Deense coureur verving afgelopen seizoen Nikita Mazepin bij het team van Haas en zijn terugkeer was zeker niet slecht, want de dertigjarige behaalde met zijn 25 punten meer dan het dubbele aantal dan Mick Schumacher.

Grosjean had niet verwacht dat Magnussen afgelopen seizoen bij hun oude team zou terugkeren. 'Dat zag ik echt niet aankomen', zo begint de Fransman bij Any Driven Monday van Sky Sports. 'Twee weken voor zijn terugkeer testte Kevin een IndyCar op Sebring. Ik was daar toen ook en we hadden een gesprek waarin hij me vertelde hoe graag hij IndyCar zou willen racen omdat hij het racen in eenzitters zo miste. En kort daarna zat hij in de racewagen van Haas.'

Wat betreft het jaar van Magnussen, is Grosjean al helemaal onder de indruk. 'Kevin kon meteen laten zien waartoe hij nog in staat was. En de auto was sterk in het eerste deel van het seizoen', vertelt de voormalig Formule 1-coureur. 'Maar toen herhaalde zich wat er jaren daarvoor was gebeurd: Haas gleed terug in de loop van het seizoen. Ik hoop dat ze daar op een dag verandering in kunnen brengen en qua ontwikkeling een hoger tempo aanhouden.'

Grosjean: 'Mensen vinden het moeilijk om een coureur in te schatten'

'Ik ben heel blij voor Kevin. Want zijn goede resultaten laten ook zien hoe goed hij werkelijk is', vervolgt Grosjean. Hij benadrukt dat dat zeker gezien de wagen van Haas erg knap is. 'Het was niet de schuld van de coureurs dat het jarenlang niet zo goed ging bij Haas. Het is voor veel mensen moeilijk om een coureur die geen competitieve auto heeft correct in te schatten. Ik weet hoeveel Kevin geniet van zijn tweede carrière en ik hoop dat hij kan laten zien wat een geweldige coureur hij is in 2023', eindigt de voormalig teamgenoot van de Haas-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws