Racen altijd al belangrijk thema in leven van Pérez: 'Hadden auto-liedjes voor het avondeten' Formule 1
Formule 1

Racen altijd al belangrijk thema in leven van Pérez: 'Hadden auto-liedjes voor het avondeten'

Racen altijd al belangrijk thema in leven van Pérez: 'Hadden auto-liedjes voor het avondeten'

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez vertelt over zijn weg naar de Formule 1 en wat hij mogelijk na zijn carrière als topsporter wil. In 2011 maakte de Mexicaan zijn debuut in de koningsklasse bij het team van Sauber en nu rijdt hij al twee jaar bij de Oostenrijkse renstal. Een loopbaan die vroeger iets was waar hij alleen maar van kon dromen.

In 1990 werd Pérez geboren in de Mexicaanse stad Guadalajara. Meer dan dertig jaar later is hij Formule 1-coureur en mocht hij in 2022 de Red Bull Show Run rijden in zijn geboortestad. Duizenden mensen kwamen hun grote idool bekijken terwijl hij door de straten van Guadalajara reed in de RB7 uit 2011. 'Het is een super speciale dag voor mij geweest. Na zoveel jaren met al deze mensen in mijn huis... Het is één van de meest speciale dagen van mijn carrière', vertelt de coureur zelf over de ervaring tegenover de officiële site van Red Bull Mexico

Voordat Pérez echter coureur kon worden in de koningsklasse, heeft hij een lange weg moeten afleggen. Sinds zijn jonge jaren, toen de Mexicaan nog in Guadalajara woonde, was racen al een belangrijk onderwerp in zijn leven. 'We hadden auto-thema's voor het ontbijt en we hadden auto-liedjes voor het avondeten', vervolgt Pérez, die toen al droomde van een carrière in de autosport.

Pérez: 'Mijn passie is absoluut sport'

Toch is kunnen leven van racen niet voor iedereen weggelegd. Pérez wist zelf dan ook niet of hij zijn droom ooit zou halen. Als dat niet zou lukken dan weet hij echter wel wat hij dan was geworden. 'Als ik geen coureur was geweest, dan zou ik advocaat zijn. Ik denk dat dat één van de dingen is waar ik toe geneigd zou zijn geweest', vertelt de coureur met momenteel vier overwinningen in de Formule 1 achter zijn naam.

Nu is de carrière van Pérez in ieder geval tot het einde van 2024 zeker, want eerder dit jaar verlengde hij zijn contract. Hoewel hij niet weet wat de toekomst daarna zal brengen, heeft de coureur al wel nagedacht over wat hij na zijn Formule 1-periode zal doen. Enerzijds heeft hij de interesse in de zakenwereld, want hij weet dat de wereld van de Formule 1 enorme kansen biedt, zelfs buiten de circuits en auto's om, maar hij heeft aangegeven dat hij naast de autosport van zoveel andere dingen zou willen leren. 'Ik wil een normaal leven', vertelt hij. 'Maar mijn passie is absoluut sport', zo eindigt de trots van Mexico.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws