Verstappen komt met harde bewering over Formule 1-auto's Formule 1
Formule 1

Verstappen komt met harde bewering over Formule 1-auto's

Verstappen komt met harde bewering over Formule 1-auto's

Dat Max Verstappen geen fan is van onderstuur is algemeen bekend. De Red Bull Racing-coureur deed in gesprek met Autosport.com echter een ietwat opvallende harde uitspraak over onderstuur. De tweevoudig wereldkampioen claimt dat het onmogelijk is om snel te zijn met een Formule 1-auto die te maken heeft met onderstuur. Ook blikte de Nederlander terug op de beginfase van afgelopen seizoen waar hij moeite had met zijn bolide.

Verstappen wist zijn wereldtitel te prolongeren met nog vier races te gaan en met in totaal vijftien overwinningen, maar zijn grote rivaal Charles Leclerc wist twee van de eerste drie races van het seizoen te winnen. De Monegask kende vervolgens de nodige pech met fouten en uitvalbeurten. Verstappen had ondertussen zijn eigen probleem met zijn bolide.

Dit kwam door het feit dat de auto aan het begin van het seizoen boven de minimumgewichtslimiet van 798 kg lag, wat onderstuur toevoegde aan een pakket waar dat al voelbaar was. De voorbanden van Pirelli zorgden namelijk al voor de nodige onderstuur, iets waar Verstappen niet blij van werd. Door de problemen kon Verstappen niet de extreem puntige en behendige voorkant hebben waar hij de voorkeur aan geeft.

'Onmogelijk om snel te zijn met onderstuur'

De wereldkampioen blikt terug op die fase van het seizoen. 'Nou, nu had het gewoon te maken met het gewicht van de auto. Doordat de auto echt te zwaar was, ontstond er een onderstuurbalans en toen we dat eenmaal begonnen weg te werken, begon het weer wendbaarder te worden. Een auto kan niet snel zijn met onderstuur, het is onmogelijk', aldus een duidelijke Verstappen.

Vervolgens geeft de Nederlander aan hoe hij met de situatie leerde omgaan: 'Om eerlijk te zijn, het verminderen van het gewicht heeft mij enorm geholpen. Ook de updates die we aan de auto hebben gedaan hielpen. Verder ging het erom de banden te leren kennen en die echt proberen te begrijpen. We moesten zorgen dat we de banden beter konden sparen, wat niet gemakkelijk was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws